PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

VODIČ ZA VOŽNJU

Super automobili susreću pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 22 lip 2011

Super automobili susreću pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport

Što Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo i Ferrari 458 Italia imaju zajedničkog? Pridružili su se najprestižnijim sportskim automobilima na stazi Autodrome u Dubaiju kako bi ispitali najbrže komercijalne pneumatike (1)— MICHELIN Pilot Super Sport. Pneumatike bazirane na tehnologiji razvijenoj za 24-satnu utrku Le Mans.  

Najskuplja test vožnja na svijetu?

Dizajnirane za ultimativno vozno iskustvo, uz osiguranje maksimalne sigurnosti čak i u najekstremnijim uvjetima, test vozači isprobali su pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport. Impresivan start sa gotovo 3,5 milijuna eura vrijednim čistim užitkom, što uključuje modele poput Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia i Lamborghini Gallardo LP 560. Testirajući gumu do njenih krajnjih granica i uživajući u svakom trenutku, Koenigsegg Agera dosegao je maksimalnu brzinu od 390 km na sat.

Dokazane performanse

Što je rezultat ovog ekstravagantnog testa? Samouvjereni osmjesi na licima. Pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport drže cestu kao nijedni drugi. A osobito kad ih se gura preko uobičajenih granica.  Prilikom testiranja ovih pneumatika glavni fokus bile su kočione performanse pri velikim brzinama, na mokrim i suhim cestama i samo ponašanje na cesti. Gledajući izbliza, ovi pneumatici doista se izvrsno ponašaju u zavojima (2). No, to nije nimalo iznenađujuće jer su razvijeni—za maksimalnu sigurnost, učinkovitost i izvrsnost u vožnji— za Porsche, Ferrari i BMW M.

Alkemičari na djelu

Za bolje držanje ceste, kočenje i ukupne sigurnosne performanse, čak i u najekstremnijim uvjetima, uz izvanrednu kilometražu, pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport kombiniraju tri tehnologije dokazane u utrkama izdržljivosti:

Pojas Twaron®

Pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport izrađeni su od Twarona, čija je otpornost pet puta veća od čelika. On pomaže središnjim ripnama da ostanu ravne i stabilne. To znači bolje držanje ceste bez vibracija — čak i u najekstremnijim vremenskim uvjetima.

Dvokomponentni dizajn

Izvorno razvijena za trkaće pneumatike, ova tehnološka inovacija koristi različite smjese gume na lijevoj i desnoj strani gazećeg sloja.  Jedna vrsta (od elastomera pojačanog crnim ugljikom razvijena za utrku Le Mans) je za vožnju po suhim, jako zavojitim površinama. Druga vrsta (od elastomera visoke razine prianjanja najnovije generacije) namijenjena je za vožnju po mokrim cestama i savršena za svakodnevnu sigurnost.

Promjenjiva dodirna površina 2.0

Zahvaljujući najnaprednijem, digitalnom simulacijskom softveru koji se koristi u zrakoplovstvu i automobilskoj industriji, tlak i temperatura ravnomjerno su raspoređeni po dodirnoj površini pneumatika s tlom. Premda se oblik dodirne površine u zavojima mijenja, količina gume u kontaktu s tlom ostaje ista.

Ovi pneumatici očito su dizajnirani tako da našim omiljenim automobilima omoguće da se na cesti ponašaju sukladno očekivanjima, ali uvijek na najsigurniji mogući način. Sa svom tom tehnologijom, stručnosti i sportskim naslijeđem iza pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport, u budućnosti možete očekivati mnogo pobjedničkih krugova.
(1) Najbrže prolazno vrijeme na suhoj stazi. Ispitivanja proveo TÜV 2010. na pneumaticima 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, u odnosu na 5 gl. konkurenata (tada dostupnih na tržištu).  
(2) Najbolje ponašanje na suhoj cesti. Ispitivanja proveo TÜV 2010. na pneumaticima 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, u odnosu na 5 gl. konkurenata (tada dostupnih na tržištu).

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader