VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Kada staviti Zimske Pneumatike

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Zašto čekati s promjenom pneumatika dok ne zapnete u snijegu?
Samo upamtite ovo jednostavno pravilo:

„Kad temperatura padne ispod 7°C, vrijeme je za zimske pneumatike!“

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Kada trebam staviti zimske pneumatike?

 

Vrijeme postaje sve nepredvidljivije i zime su iz godine u godinu sve različitije. Zašto riskirati da se na cesti zateknete bez odgovarajuće opreme?

Da ne biste zaglavili u opasnoj situaciji, upamtite ovo jednostavno pravilo: „Kad temperatura padne ispod 7°C, vrijeme je za zimske pneumatike!“

Zašto mijenjati pneumatike između listopada i travnja?

Zimske pneumatike možete mijenjati i svaki put kad ujesen pomičete sat. Upamtite, kad temperature padnu ispod 7°C, ljetni su pneumatici manje učinkoviti.

Važno je odabrati pneumatike homologirane za zimske uvjete jer su napravljeni od materijala pogodnih za niže temperature (guma se ne stvrdnjava i ostaje fleksibilna). Lamele na zimskim pneumaticima jamče optimalne performanse u zimskim uvjetima. Ako imate cjelogodišnje pneumatike s oznakom 3PMSF, možete ih zadržati tijekom čitave godine, bez stavljanja zimskih.

Auto Uređivač guide replace tire glove Savjeti

Pourquoi démonter les pneumatiques hiver même en été?

Zašto skinuti zimske pneaumatike?

Stručnjaci ne preporučuju zadržavanje zimskih pneumatika cijelu godinu jer su na vrućim cestama zapravo manje učinkovite i njihova se meka guma brže troši. Zimske pneumatike, osmišljene za niže temperature, treba zamijeniti ljetnima čim temperature opet narastu preko 7°C. Sa zamjenom pneumatika generalno možete čekati do kraja ožujka ili pomicanja sata.

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en product in context 2 nosignature landscape

Što su točno Zimski Pneumatici?

Zimski su pneumatici bitni za vožnju po hladnoćama jer su specijalno dizajnirani za bolje prianjanje na hladnim cestama, bile one mokre ili pokrivene snijegom ili ledom.

Označeni su posebnim oznakama na M+S ili 3PMSF na bočnoj stijenci.

Prednosti vožnje sa Zimskim Pneumaticima

Zimski pneumatici bolje prianjaju pri zimskoj vožnji. Njihova guma ostaje mekana i na manje od 7°C, dok njihov oblik, dubina i dizajn gazećeg sloja pružaju optimalno prianjanje. To se odražava u boljem trenju, upravljanju i funkcijama motora na mokrome, snijegu i ledu.

Auto Uređivač pn002567 full Savjeti

Najvažnije stvari koje valja znati o vožnji ZIMI

  • Upamtite zlatno pravilo: „Kad temperatura padne ispod 7°C, vrijeme je za zimske pneumatike!“
  • Međutim, držati zimske pneumatike cijele godine nije dobra zamisao.
  • Kad postavite zimske pneumatike, sjetite se provjeriti tlak u sva 4 pneumatika jednom mjesečno. Za hladnijeg vremena tlak u pneumaticima obično pada, a raste kad temperature ponovno porastu.
Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta