PRAVNE NAPOMENE

PRAVNA NAPOMENA ZA INTERNET STRANICU  

Ovu stranicu uređuje: 
Michelin Hrvatska d.o.o. 
sa sjedištem u Sesvetama,  Zagrebačka 99
OIB:  33293979205
MBS: 080856209

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu pravnu napomenu prije pregledavanja ove Stranice.
Tvrtke u sklopu Michelin Grupacije imaju svoj pravni ustroj i autonomnu korporativnu osobnost. Pa ipak, kako bismo olakšali prijenos informacija s ove stranice, možda ćete naići na termine: "Michelin",  "Grupacija", "Michelin Grupacija" i "mi", ti termini koriste se za sva društva unutar Michelin Grupacije, svako društvo posluje neovisno. 


Članak 1.    SVRHA

Predmet ove napomene je određivanja načina na koje vam tvrtka Michelin na raspolaganje stavlja ovu Stranicu i načine na koje možete pristupati ovoj Stranici i koristiti Stranicu. Svako povezivanje na Stranicu podliježe poštivanju ove pravne napomene za koju Michelin zadržava pravo promjene ili ažuriranja u svakom trenutku. Pristup i korištenje Stranice pretpostavlja vaše prihvaćanje ove napomene i vašu suglasnost rješenjima kojima tvrtka Michelin pristupa osobnim podacima. 


Članak 2.    PRISTUP STRANICI

Michelin nastoji održati Stranicu dostupnom, a da pri tom nema obavezu da u tome i uspije. Jasno je navedeno da se zbog razloga održavanja, ažuriranja ili nekog drugog razloga, osobito tehničke ili pravne prirode, pristup Stranici može privremeno onemogućiti pa čak i prekinuti. Michelin ni u kojem slučaju nije odgovoran za te prekide niti za posljedice koje to može za vas imati.
Vi se obavezujete da nećete zlonamjerno pristupati Stranici niti interaktivnim uslugama niti dijelu prodaje preko mreže, u slučaju da takve usluge postoje.

Članak 3.    ZAŠTITA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Sadržaji (posebice, ali ne i isključivo informacije, tekstovi, grafički prikazi, podaci, slike, fotografije, ilustracije, video i audio zapisi kao i forma svih ovih elemenata i same Stranice) zaštićeni su autorskim pravima i/ili drugim zakonima o zaštiti intelektualnog vlasništva. Sadržaji su ekskluzivno vlasništvo onih koji ih objavljuju. Svako kopiranje, reproduciranje, predstavljanje, korištenje, prilagođavanje, promjena, izmjena, prijevod te djelomičan ili potpuni prijenos sadržaja koji pripadaju tvrtki Michelin ili trećoj strani koja je prepustila prava tvrtki Michelin, na bilo koji način, je nedopušteno osim ograničenih prava koja su vam dodijeljena člankom 4, i/ili privatnom kopijom rezerviranom za ekskluzivnu upotrebu osobe koja kopira. Sadržaji predstavljeni na Stranici podliježu izmjeni bez prethodne najave i daju se na raspolaganje i bez kakvog izrečenog ili prešutnog jamstva i ne mogu biti predmetom bilo kojeg prava na odštetu. Sadržaji su zaštićeni autorskim pravom © 1997-2010 Michelin ili autorskim pravom svojih partnera. Logotipovi su zaštićeni trgovački znakovi. 


Članak 4.    UPOTREBA SADRŽAJA 

Promjena ili izmjena sadržaja ili njihovo korištenje s ciljem koji se razlikuje od odobrenog predstava kršenja vlasničkih prava tvrtke Michelin ili trećih strana. 
Michelin, u okviru dolje navedenih ograničenja, vam odobrava preuzimanje i distribuciju sadržaja (i) ako takva mogućnost preuzimanja postoji (ii) u nekomercijalne svrhe (iii) i u dobroj vjeri (iv) održavajući nepromijenjenima izjave o vlasništvu kao i datum postavljanja na mrežu koje se pojavljuju u sadržaju, ako su takve informacije navedene. Ovo pravo se ni u kojem slučaju ne može objasniti kao odobrenje za korištenje marke ili logotipa. 


Članak 5.    ELEKTRONIČKA POŠTA

Za korespondenciju s tvrtkom Michelin putem elektroničke pošte morate popuniti obrasce za elektroničku korespondenciju koji se nalaze na Stranici. Odgovori koje Michelin daje na elektroničku poštu, kao ni pristup Stranici i sadržajima ne mogu se izjednačiti ili ne mogu biti dokazom za reklamnu, promotivnu ili komercijalnu djelatnost na području zemlje u kojoj se nalazi tražitelj informacija.


Članak 6.    ZAŠTITA  OSOBNIH PODATAKA 

Općenito gledajući, vi možete posjetiti našu Stranicu a da ne morate odati svoj identitet niti dati osobne podatke. Međutim, Michelin ponekad može od vas zatražiti informacije, na primjer, kako bi odgovorio na vaš zahtjev, pružio vam uslugu, obradio narudžbu ili iz marketinških razloga. 
Podaci prikupljeni na našoj Stranici namijenjeni su tvrtki Michelin kao i njezinim odabranim partnerima i/ili dobavljačima koje pozove. 
Michelin, kako bi vam mogao pružiti bolju uslugu, prikuplja anonimne podatke koji se odnose na vaše pretraživanje naše Stranice (ppregledane stranice, datum i sat posjeta…). Michelin se može koristiti ovim podacima za analizu tendencija ili za izradu statistika i mjerenje posjećenosti Stranice. Obavještavamo vas da se možete suprotstaviti registriranju ovih kolačića. Međutim, ako odaberete odbijanje kolačića, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima naše Stranice. 

Zahvaljujući osobnim informacijama koje unosite imate pravo pristupa, možete ih mijenjati i brisati, u skladu s francuskim zakonom za Informatiku i slobode br. 78-17 od. 06. siječnja 1978. izmijenjenog zakonom br.2004-810 od 06.08.2004. 

Također, možete se bez troškova, suprotstaviti tome da Micheli prikuplja i obrađuje vaše podatke. Osim toga, imate pravo suprotstaviti se tome da se vaši podaci koriste za marketinške promocije, posebno prodajne, u skladu sa zakonom za Informatiku i slobode. 

Za ostvarivanje ovih prava, dovoljno je pismeno se obratiti na sljedeću adresu: 
Manufacture Française des Pneumatiques Michelin
Služba za korisnike Michelin
Place des Carmes-Déchaux
63040 CLERMONT-FERRAND CEDEX 9

Naša stranica može sadržavati poveznice prema drugim internet stranicama. Obavještavamo vas da Michelin ne ustupa vaše osobne podatke tim stranicama. Obavještavamo vas da prilikom napuštanja naše Stranice,možete biti izvrgnuti drugačijem načinu zaštite vaših osobnih podataka nad kojima tvrtka Michelin nema kontrolu niti je za njih odgovorna.
Više informacija potražite u odjeljku o načinima koje tvrtka Michelin primjenjuje po pitanju Zaštite osobnih podatak. 
 

Članak 7.    JAMSTVO I ODGOVORNOST

Sadržaji objavljeni na Stranici dani su takvi "kakvi jesu" i bez bilo kakvih izričitih ili prešutnih jamstava. Michelin zadržava pravo promjene, popravljanja, ukidanja i/ili dokidanja sadržaja ili pristupa Stranici u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti. Michelin ne može snositi odgovornost u slučaju zaraženosti vaše informatičke opreme nastale kao posljedice širenja virusa ili drugih računalnih zaraza. Vi trebate poduzeti sve mjere kako biste zaštitili svoju opremu. 

Michelin, njegovi zaposlenici, dobavljači ili partneri spomenuti na Stranici ne mogu ni u kojem slučaju snositi, u slučaju tužbi vezanih uz ugovorne obaveze, pravnu  odgovornost ili odgovornost u slučaju bilo kakve druge tužbe, a za svu direktnu ili indirektnu štetu, nezgode i opermu, bilo kakve naravi iz bilo kojeg razloga, a osobito financijske ili komercijalne naravi koje mogu nastati kao posljedica korištenja Stranice ili informacija dobivenih na stranici. 

Strogo je zabranjeno postavljati hipertekstualnu poveznicu prema nedopuštenom sadržaju kako je definirano u Članku 8.2 . Stranica može sadržavati jednostavne ili složene poveznice na stranice Michelin partnera ili stranice treće strane uz odobrenje ovih zadnjih za složene poveznice. Michelin nema kontrolu nad tim stranicama i prema tome ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu dostupnost, doličnost, raspoloživost, sadržaj, promotivne materijale, proizvode i/ili usluge dostupne na ili preko tih stranica. Pa tako Michelin neće snositi nikakvu odgovornost za bilo kakvu direktnu ili indirektnu štetu koja može nastati prilikom vašeg posjeta ili korištenja stranice partnera ili zbog neusklađenosti te stranice sa svim zakonskim odredbama. 
 

Članak 8.    NADLEŽNOST SUDA I VAŽEĆI ZAKON

Za sve sporove vezane uz Stranicu i ovu pravnu napomenu nadležan je sud u Clermont-Ferrandu, a sporovi se tretiraju sukladno francuskom zakonu, njegovim vrijednostima, neovisno o pravilima koja se odnose na proturječnosti u propisima. Upotreba stranice predstavlja izričitu suglasnost korisnika za primjenu ovog članka o sudskoj nadležnosti. U slučaju da se utvrdi da je neki element ove pravne napomene nelegalan, ništavan ili iz bilo kojeg razloga naprimjenjiv , neće se smatrati dijelom ove pravne napomene i neće utjecati na važenje ili primjenu drugih elemenata.

Izdavač stranice: Manufacture Française des Pneumatiques Michelin

Direktor izdanja: Claire Dorland-Clauzel

Usluga ustupanja poslužitelja za objavu sadržaja: 
Microsoft Ireland Operations Ltd.
One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown,
Dublin 18, D18 P521,
Ireland
+353 1 7063476
 

Članak 9. Google Translate uvjeti uporabe

OVA USLUGA MOŽE SADRŽAVATI PRIJEVODE KOJE NUDI GOOGLE GOOGLE SE ODRIČE SVIH JAMSTAVA GLEDE PRIJEVODA, IZRIČITIH ILI IMPLICIRANIH, UKLJUČUJUĆI SVA JAMSTVA ZA TOČNOST, POUZDANOST, TE IMPLICIRANA JAMSTVA ZA UPORABU I PROMET, PRIKLADNOST ZA ODREĐENU NAMJENU ILI POŠTIVANJE PRAVA TREĆIH OSOBA.

Neki dijelovi sadržaja na kartici Ocjene i osvrti na našoj internetskoj stranici su prevedeni kako bi vam se olakšalo korištenje softvera za prijevod kojeg nudi Google Translate. Uloženi su znatni napori kako bi vam se ponudio točan prijevod, no nijedan automatski prijevod nije savršen niti može zamijeniti ljudske prevoditelje. Prijevodi se nude kao usluga korisnicima internetske stranice tvrtke Michelin i nude se "kakvi jesu". Nema nikakvog jamstva, izričitog niti impliciranog, glede točnosti, pouzdanosti ili ispravnosti prijevoda iz izvornog jezika u bilo koji drugi jezik. Neki se sadržaji možda neće točno prevesti zbog ograničenja softvera za prijevod.

Službeni tekst je inačica internetske stranice na hrvatskom jeziku. Svako odudaranje ili razlika nastala u prijevodu nije obvezujuća i nema zakonskog učinka na sukladnost ili na provođenje ovrhe. Ako se pojave pitanja glede točnosti informacija unutar prevedene internetske stranice, pogledajte inačicu internetske stranice na hrvatskom jeziku koja je službena.

 

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta