MICHELIN PERFORMANCE MADE TO LAST

GUME POSEBNO DIZAJNIRANE ZA VISOKE RAZINE PERFORMANSI

TIJEKOM ČITAVOG VIJEKA TRAJANJA

ZNAČAJKA KOJA DEFINIRA GUME MICHELIN: „POSTOJANE PERFORMANSE”

Vozači si redovno postavljaju dva pitanja u vezi guma koje upotrebljavaju: „Jesu li moje gume sigurne?” i „Kad trebam zamijeniti gume kako bi i dalje bile sigurne za vožnju?”
„Postojane performanse” jasno pokazuju koliko MICHELIN predano radi na tome da kupcima osigura dugu i sigurnu vožnju od prvog do zadnjeg kilometara, odnosno do zakonom propisane granične vrijednosti istrošenosti (1) (2). Što znači da gume trebate rjeđe zamjenjivati, čime stedite novac i manje zagađujete okoliš. A to je dobro i za vas i za planet.

Dugi vijek trajanja i visoke performanse, od prvog do zadnjeg kilometra (2)(3)

„Postojane performanse” krilatica je koja utjelovljuje inovativnih duh marke MICHELIN: rezultat je tisuća sati istraživanja i rigoroznih testiranja.

Naši su stručnjaci obavili nebrojivo puno probnih vožnji u najekstremnijim uvjetima kako bi osigurali da performanse naših proizvoda ostanu visoke i tijekom vremena, a kako bi se osigurala sigurna i udobnija vožnja na dulje vremensko razdoblje.

Drugim riječima, performanse kao što su kočenje, trakcija, držanje cesta i razina upravljivosti(5) ostaju postojane sve do zakonom propisane granične vrijednosti istrošenosti (1).

MICHELIN tyres are designed for high levels of performance throughout their life

„Postojane performanse” ukratko

Dugi vijek trajanja upisan je u DNK tvrtke Michelin

Dugi vijek trajanja guma MICHELIN

Visoke razine performansi tijekom vijeka trajanja

u kombinaciji s visokim razinama performansi tijekom vijeka trajanja

Upotreba guma dulje vrijeme

omogućuje vozačima da upotrebljavaju gume dulje vrijeme

bez potrebe za ranijom zamjenom,

Save money and reduce tyre waste

uštede novac i imaju manje otpadnih guma.

Gume se troše, ali sigurnost mora biti postojana

Gume se počinju trošiti čim ih montirate, a performanse se mijenjaju s vremenom.

Uz „postojane performanse”, koje su sastavni dio genetskog koda guma MICHELIN, možete zadržati kraći zaustavni put čak i kad se dosegne zakon dopuštena granična razina istrošenosti. (4)

(4) Rezultati vanjskih ispitivanja koja je, na zahtjev tvrtke Michelin, obavila proizvodna služba agencije TUV SUD u lipnju 2021. godine, pri brzinama između 80 i 20 km/h, usporedbom guma MICHELIN Primacy 4+ 205/55 R16 91V s konkurentima, a s vozilom VW Golf 8. Cijeli tekst pročitajte u podnožju.

graphique

Inovacije koje se kriju iza slogana „postojane performanse”

michelincc2 affiche pensebete page double p1 v2

Ukupno je 27 tehnologija za gorivo zaslužno za ostvarenje cilja „postojanih performansi”.

Donosimo podatke o nekim od tehnologija koje se kriju iza slogana „postojane performanse”:

  • MaxTouch – za dulji vijek trajanja: povećanje dodirne površine gume s tlom i ravnomjerna raspodjela snage za dulji vijek trajanja gaznog sloja i optimalne performanse.
     
  • Utori u obliku slova U – bolje performanse na mokrim cestama: veća snaga izbacivanja vode kako se gazni sloj troši, što znači izbacivanje više vode.
     
  • P-Edge – bolje performanse po snijegu: tijekom korištenja guma volumen utora je veći, što povećava gustoću na rubovima i poboljšava držanje ceste na snijegu.

U potpunosti smo sigurni da će gume MICHELIN ispuniti sve vaše potrebe, Pronađite prave za sebe!

Saznajte koje naše gume imaju „postojane performanse”.

Dugoročno bolje performanse

Mi se u tvrtki MICHELIN zalažemo za održiviju mobilnost koja je bolja za kupce i okoliš. Zato je tvrtka MICHELIN postavila nove ciljeve prema kojima do 2050. godine gume moraju biti 100 % održive.

Djelujemo u svakoj fazi tijekom vijeka trajanja gume, od dizajna i proizvodnje do distribucije, upotrebe i recikliranja.

Izbjegavanjem ranih zamjena zahvaljujući „postojanim performansama”, što se postiže smanjenjem potrošnje energije, emisija CO2 i manjom potrošnjom sirovina tijekom proizvodnje guma, poboljšavamo ugljični otisak gume.

map search desktop
Pronađite prodavača guma u svojoj blizini u tren oka
Traži po
Adresa, grad ili poštanski broj
Automobil
  • Automobil
  • Motocikl
Pronađi me
traži
Pet najvažnijih gradova u Hrvatskoj

Pravne napomene

(1) Zakonom dopuštena granična vrijednost: 1,6 mm, ovisno o tome koliko se obično troše vaše gume i ovisno o preporukama proizvođača guma i automobila. Ako niste sigurni, obratite se stručnjaku. Direktiva Europskog vijeća 89/459/EZ

(2) Asortiman guma u nastavku posebno je osmišljen za osiguranje dugog vijeka trajanja i postojanih performansi: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 i MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) „Posljednjim kilometrom” podrazumijeva se minimalna zakonom propisana dubina gaznog sloja (1,6 mm). Provjerite minimalnu zakonom propisanu dubinu gaznog sloja u svojoj zemlji.

(4) Ispitivanje kočenja novih i korištenih guma – Rezultati vanjskih ispitivanja koje je provela proizvodna služba agencije TÜV SÜD na zahtjev tvrtke Michelin, pri brzini između 80 i 20 km/h, u lipnju 2021. godine, na gumama dimenzija 205/55 R16 91V s vozilom VW Golf 8 (korišteni znači strojno korišteni do indikatora dubine gaznog sloja u skladu s europskom regulativom: ECE R30r03f), dobiveni usporedbom guma MICHELIN Primacy 4+ (31,5 m) i guma BRIDGESTONE TuranzaT005 (36,4 m); CONTINENTAL Premium Contact 6 ( 35,3 m); GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 ( 35,5 m)

Rezultati mogu varirati ovisno o vrsti ceste i vremenskim uvjetima.

(5) Kočenje na mokrim cestama za ljetne gume, kočenje i trakcija po snijegu i na mokrim cestama za cjelogodišnje i zimske gume i ponašanje na cesti ili držanje ceste za sportske gume.

(6) Podaci iz izvješća Ernst & Young pod nazivom „Pas de fatalité à l’obsolescence programmée” (iz svibnja 2017.).

(7) U skladu s internim izračunima centra Ladoux (Technology Center, Clermont-Ferrand, France): tehnički podaci od 27. rujna 2016. za sirovine, potrošnju goriva i emisije CO2 u primjerima rane zamjene guma za osobne automobile.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta