POLITIKA KOLAČIĆA

Kako Michelin koristi kolačiće?

Michelin se zalaže za zaštitu vaših osobnih podataka i jasan i transparentan pristup informacijama koje prikupljamo i načinu na koji ih koristimo. Ova pravila objašnjavaju načine upravljanja kolačićima i drugim identifikatorima kada koristite naše Internet mjesto ili naše digitalne usluge i kako možete upravljati željenim postavkama.

1. Tko smo i kako nas kontaktirati?

Naš puni pravni naziv je MICHELIN HRVATSKA d.o.o. (""Michelin"") i kada koristite naše Internet mjesto ili usluge, mi smo odgovorni za obradu podataka. Ako nas trebate kontaktirati, to možete učiniti na različite načine:

Možete nam poslati elektroničku poštu na dataprivacy_EUC@michelin.com 

Možete nam poslati pismo adresirano na Sesvete, Zagrebačka 99, OIB: 3329397920510/ 10 Bucuresti-Nord Str., Global City Business Park, Kuća O1, Kat 3, Voluntari, Ilfov, Rumunija

2. Što je kolačić?

Kolačić je tekstualna datoteka ili dio programa koji bilježi informacije o Internet posjetama izvršenim putem vašeg uređaja. 

On je pod kontrolom vašeg preglednika, a ponekad nosi jedinstveni i nasumično određeni broj. 

Kada Michelin koristi izraz ""kolačići"", to mogu biti kolačići ili slične tehnologije koje se oslanjaju na pristup uređaju koji koristite (računalo, tablet, pametni telefon)

kada pristupate našim Internet mjestima ili našim uslugama. Treće strane kao što su naši pružatelji usluga mogu koristiti kolačiće i slične tehnologije u vezi sa našim uslugama. 

Kolačić omogućuje Michelinu ili njegovim partnerima kao izdavateljima kolačića da tijekom njihove valjanosti prepoznaju vaš uređaj svaki put kada pristupi digitalnom sadržaju koji ima kolačiće iz istog izvora.

3. Što je kolačić?

Neke informacije iz kolačića ne dozvoljavaju vašu izravnu ili neizravnu identifikaciju i ne predstavljaju Vaše osobne podatke. Druge osobe vam mogu dozvoliti da se identificirate i tako stvorite i osobne podatke koji podliježu posebnoj pravnoj zaštiti. Za više informacija o tome kako Michelin koristi, čuva i održava vaše osobne podatke te o Vašim pravima u odnosu na njih , molimo pogledajte našu Politiku zaštite podataka https://www.michelin.com.hr/auto/privatnost kao i politike zaštite privatnosti naših pružatelja usluga koje su dostupne putem modula upravljanja kolačića.

4. Zašto Michelin koristi kolačiće?

Michelin je uvijek u potrazi za novim načinima poboljšanja svoga Internet mjesta, kao i svojih mobilnih i tablet aplikacija kako bi vam ponudio bolju uslugu prilagođenu vašim interesima. Tako Michelin i njegovi partneri koriste različite vrste kolačića kao što je prikazano u nastavku, od kojih neki mogu zahtijevati korisnikovu prethodnu privolu (marketinški kolačići) prije nego li budu instalirani ili pročitani na korisnikovom uređaju.. 
U svakom slučaju, vi trebati kontrolirati ove kolečiće. Nadalje, imate mogućnosti da ih odbijete, prihvatite i postavite ili izbrišete.

5. Kako vas Michelin obavještava o kolačićima koje koristi?

Kada prvi put posjetite Michelinovo internet mjesto ili aplikaciju, sustav za upravljanje kolačićima usmjerava vas na stranicu koja vam daje sve potrebne informacije oko korištenja kolačića.

Prikazani način korištenja kolačića je dostupan na tipki na podnožju naše web stranice.

6. Kako onemogućiti kolačiće i/ili upravljati vašim postavkama?

a) Postavke preglednika

Većina preglednika omogućuje vam upravljanje kolačićima putem njihovih postavki koje se mogu prilagoditi kako bi odražavale vašu privolu za korištenje kolačića. Osim toga, većina preglednika također vam omogućuje brisanje kolačića. Kako biste saznali više o mogućnostima preglednika, pogledajte dokumentaciju preglednika koju daje provajder preglednika.

Da biste saznali više o podešavanju željenih postavki u pogledu kolačića , posjetite sljedeće internet mjesto: https://www.youronlinechoices.com/

b) Upravljanje postavkama putem modula za upravljanje kolačićima

Kolačići se mogu kategorizirati na više načina:

Ovisno o njihovom trajanju:

  • - Privremeni kolačić ili kolačić sesije: to je kolačić koji se obriše kada korisnik zatvori preglednik.
  •  
  • - Stalni ili spremljeni kolačić: ovo je kolačić koji ostaje na računalu/uređaju korisnika kroz unaprijed definirano razdoblje nakon zatvaranja programa internet preglednika. Maksimalni rok trajanja uređen je propisima ili preporukama odgovarajućeg tijela za zaštitu podataka. U tom slučaju, životni vijek kolačića ne smije biti dulji od 13 mjeseci od vremena postavljanja. 


Ovisno o tome kojoj domeni pripadaju kolačići mogu biti:

- Kolačići prve strane: postavljaju ih izravno Michelin ili njegovi pružatelji usluga.

- Kolačići treće strane: postavljaju ih različite domene na domenu posjećnje stranice, postavljaju ih treće osobe pružatelji usluga koje je Michelin ovlastio (na primjer, reklamna agencija). Prilikom korištenja kolačića ti su pružatelji usluga trećih strana odgovorni za kolačiće koje su postavili. Pozivamo vas da provjerite njihova pravila upravljanja kolačićima. Za postavljanje vaših postavki možete koristiti i njihove vlastite alate za prikupljanje podataka i upravljanje privolom.

Ovisno o glavnoj svrsi:

- Kolačići mogu zadovoljiti nekoliko svrha. Nazivi svrha se mogu razlikovati od jednog provajdera do drugog. Radi boljeg razumijevanja Michelin ih određuje i definira u kategorije definirane u nastavku.

Obvezni ili tehnički kolačići

Ovisno o tome kojoj domeni pripadaju kolačići mogu biti:Obvezni ili tehnički kolačići su neophodni za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga te su kao takvi nužni za nesmetano funkcioniranje internet mjesta.

Njihovo onemogućavanje uzrokuje značajne poteškoće u korištenju internet mjesta kao ili čak nemogućnost korištenja usluga koje nudi.

Naime, mnoge svrhe se ostvaruju tim kolačićima. Tako na primjer, mogu identificirati uređaje za usmjeravanje komunikacije, označavati ""pakete"" podataka kako bi ih isporučili željenim redoslijedom, otkriti pogreške u prijenosu ili gubitke podataka, sačuvati sadržaj košarice za kupnju tijekom sesije, prilagodili korisničko sučelje (jezik i prezentaciju usluge) kao i potvrdu identiteta tijekom pružanja usluge.

Ti kolačići omogućuju Michelinu sačuvati korisnikov izbor postavki za postavljanje i čitanja kolačića kako ga ne bi morali ponovno unositi nakon isteka zadanog vremenskog roka.

Ovi kolačići i identifikatori se koriste na temelju Michelinovog legitimnog interesa. Budući da su strogo potrebni za vašu posjetu Internet mjestu, vaša prethodna privola nije potrebna. Ovim kolačićima ne upravlja naš modul za upravljanje privolom.

Funkcionalni kolačići koriste se za poboljšanje vašeg doživljaja pregledavanja.

Pamte vaše odabire (na primjer korisničko ime te čuvaju kopiju najnovijih opcija rute putovanja) i pružaju personalizirane usluge. Zahvaljujući ovim kolačićima ne morate unositi određene podatke svaki put kada koristite naše Internet mjesto ili aplikaciju. Oni mogu zapamtiti promjene koje ste unijeli o veličini teksta, fonta ili drugih dijelova internet mjesta koje je moguće podesiti i prilagoditi. Funkcionalni kolačići neće se koristiti za prikaz oglasa ni na našem internet mjestu niti na drugim mrežnim mjestima. Možete ih prihvatiti ili odbiti, ali ako ih blokirate, moguće je i da vaši prethodni odabiri usluga neće biti sačuvani. Ovi kolačići se koriste na temelju vaše prethodne privole.

Statistički (analitički) ili kolačići mjerenja korisnika naših usluga

Kolačići za bilježenje posjeta i izvora prometa upotrebljavaju se za prepoznavanje posjetitelja za vrijeme njihovih različitih posjeta Michelinovog internet mjesta. Ovi kolačići samo spremaju internetsku identifikaciju (specifičnu za svaki kolačić) i ni u kojem slučaju se ne koristi za stvaranje poimeničnih informacija koje se odnose na posjetitelje.

Prikupljeni podaci dopuštaju pružanje anonimnih statističkih podataka o učestalosti posjeta (broj posjetitelja i posjećenih stranica, vrijeme posjete, poruke o pogreškama, broj posjeta, učestalost povratka na Internet mjesto...). Oni pomažu omogućavanju veće učinkovitosti Michelinovog Internet mjesta. Analitičke kolačiće mogu postaviti i njima upravljati pružatelji usluga koji imaju dodatne svrhe. Možete ih prihvatiti ili odbiti, ali ako ih onemogućite Michelin će imati manje dostupnih informacija za poboljšanje učinkovitosti svoga Internet mjesta.

Ovi kolačići se postavljaju na temelju vašeg prethodne privole ili našeg legitimnog interesa kada ispunjavaju uvjete za izuzeće od privole.

Kolačići povezani s postupcima ciljanog oglašavanja

Ciljani i oglasni kolačići omogućuju tvrtkama trećih strana pružanje usluga, prvenstveno oglašavanje, te poboljšanje učinkovitosti svojih servisa. Ovi kolačići pamte stranice i Internet mjesta koje posjećujete i mogu prikupljati osobne podatke, prije svega IP adresu uređaja koji se koristi. Prikupljeni podaci mogu se dijeliti s trećim stranama. To uključuje, primjerice, kolačiće koji omogućuju agencijama za oglašavanje prikazivati oglase prilagođene vašim interesima na osnovu vaših posjeta Michelinovom internet mjestu ili ograničavaju njihovo ponavljanje. Ovi kolačići se koriste na temelju vaše prethodne privole. U tom slučaju jako uočljiv baner biti će vidljiv na prvoj stranici Internet mjesta kojim će tražiti vašu privolu za instaliranje kolačića. Michelin i pružatelji usluga trećih strana, pa tako i Google, zajednički koriste vlastite kolačiće i kolačiće trećih strana za dobivanje informacija za optimizaciju i prikazivanje oglasa na temelju posjeta Internet mjestu. Michelin i ovi pružatelji usluga također koriste ove dvije vrste kolačića kako bi odredili odnos između zabilježenih posjeta Internet mjestu i utjecaja oglasa, drugih uporaba usluga oglašavanja te interakcije sa utjecajem njihovih oglasa i usluga oglašavanja. I na kraju, Michelin i ovi pružatelji usluga koriste ove dvije vrste kolačića kako bi zapamtili vaše interese i demografske podatke i prikazali vam ciljane oglase.

Kolačići društvenih mreža koje generiraju gumbi za prijavu na društvene mreže

Michelin koristi takozvane dodatke za društvene mreže (dalje u tekstu: gumbi za prijavu na društvene mreže) koji se odnose na društvene mreže kao što su Facebook, Linkedin ili YouTube. Michelin pruža mogućnost za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Kolačićima društvenih mreža upravlja odgovarajuća društvena mreža. Pozivamo vas da se upoznate s pravilima upravljanja kolačićima društvenih mreža na odgovarajućim Internet mjestima. Ovi kolačići se koriste na temelju vaše prethodne privole.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta