r1a6 all season tyres

Cjelogodišnji pneumatici - Jesu li zaista za cijelu godinu?

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Cjelogodišnji, univerzalni, za sve uvjete: kako god ih zvali, govorimo o pneumaticima koji su dorasli izazovu.

Što predstavlja naziv cjelogodišnja guma?

Cjelogodisnja guma je zapravo hibridna guma koja se moze koristiti kako u ljetnim tako I u zimskim uvjetima.

Kombinacija je tehnologija koje se koriste prilikom izrade ljetnih I zimskih guma kako bi osigurali sigurnost tokom cijele godine, na suhim I mokrim podlogama kao I na snijegu.

Iako se prakticira, voznja ljetnim gumama po zimskim uvjetima nikako nije preporucljiva. Cjelogodisnja guma nudi sigurniju alternativu, osigurava bolje upravljanje i prijanjanje u teskim uvjetima.

Što se tiče vas koji ste navikli izmjenjivati svoje ljetne/zimske gume dva puta godišnje, prelazak na cjelogodišnje gume pojednostavit će vam život i uštedjeti vam vrijeme!

winters

Cjelogodišnje gume imaju dobre performanse na temperaturama od -10 °C do +30 °

Cjelogodisnje gume- alternativa zimskim gumama?

 

tyre temp

Naslov slike:
1 – nordijske gume
2 – zimske gume 
3 – cjelogodišnje gume (od -10 °C do +30 °C)
4 – ljetne gume 

Zašto je to tako?

Zato što se guma koja se upotrebljava za cjelogodišnje gume vrlo brzo prilagođava temperaturi tla i ostaje fleksibilna čak i na vrlo hladnim cestama. Isto tako, struktura gume ima lamele, kao naše zimske gume, što omogućuje visoke performanse na mokrim i snijegom prekrivenim cestama.

Ako živite u regiji u kojoj su zime blage , a snijeg samo povremena pojava, tada glatka, tiha vožnja koja dolazi s cjelogodišnjim gumama može biti prikladna alternativa za vas. Nema potrebe za zamjenom ovih guma tijekom cijele godine, štedeći vam i vrijeme i energiju.

Zmske gume ostaju vrhunske gume za ekstremne uvjete poput teškog snijega ili leda.

3PMSF: oznaka koja je pokazatelj visokih performansa zimi

U Europi, gume s oznakom 3PMSF (3 planinska vrha s pahuljom snijega) prošle su test i zadovoljavaju potrebne kriterije u pogledu performansi za vožnju po snijegom prekrivenim cestama.

Sve zimske gume MICHELIN imaju oznaku 3PMSF. Premda za cjelogodišnje gume ne postoji zakonska obveza za oznakom 3PMSF, tvrtka MICHELIN zadala si je za cilj da sve njene cjelogodišnje gume moraju proći na tom testu.

Budući da naše cjelogodišnje gume nose oznaku 3PMFS, dokazano imaju visoke performanse tijekom čitave godine, uključujući zimi po snijegom prekrivenim cestama.

Oznaka 3PMSF na gumama pokazatelj je da su gume prošle test ispitivanja performansi za vožnju zimi.

MICHELIN CrossClimate raspon: sto je to?

Iako su i dalje najbolji izbor za vožnju u ekstremnim vremenskim uvjetima, zimske gume ljeti nisu toliko učinkovite, posebno kada je riječ o potrošnji goriva i udaljenosti kočenja na suhim ili mokrim cestama.

Zahvaljujući kombiniranom ljetno/zimskom pristupu, MICHELIN CrossClimate asortiman izdvaja se od tradicionalnih cjelogodišnjih guma nudeći jedinstveni dizajn koji se može prilagoditi promjenjivoj klimi. CrossClimate asortiman pogodan je za svako vozilo, od malih automobila, do SUV-ova i kombija.

Kao i za ostale gume iz svog asortimana, MICHELIN jamči da performanse guma iz obitelji CrossClimate ostaju izvrsne sve do zadnjeg kilometra. 

Da biste saznali više o Michelin CrossClimate asortimanu, posjetite stranice proizvoda.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta