4w 461 tire michelin crossclimate 2 en features and benefits 1 signature landscape

Cjelogodišnje gume, rangiranje

Cjelogodišnje gume hibridne su gume koje se mogu koristiti tijekom čitave godine. Pri njihovoj izradi rabe se kombinirane tehnologije, one za ljetne i zimske gume, što omogućuje njihovu sigurnu upotrebu po suhom, mokrom i po snijegu, u svako doba godine. 

Ako tražite najbolje cjelogodišnje gume za svoj auto, na pravom ste mjestu. Saznajte sve o najboljim cjelogodišnjim gumama Michelin i što neovisna tijela za testiranje kažu o njima.

MICHELIN CrossClimate 2

Godine 2015. na tržište smo plasirali gume MICHELIN Crossclimate, cjelogodišnje gume certificirane za upotrebu zimi koje su donijele promjene na tržište jer sadrže sve pogodnosti koje se očekuju od zimskih i ljetnih guma. 

Godine 2021. tvrtka Michelin dodatno je unaprijedila koncept i otišla još jedan korak dalje s gumama MICHELIN CrossClimate 2, novom generacijom cjelogodišnjih guma.

Logotip 3PMSF (3 planinska vrha s pahuljom snijega) na bočnim stijenkama guma MICHELIN CrossClimate 2 potvrđuju da se gume mogu upotrebljavati po zimi, čak i u zemljama u kojima je upotreba zimskih guma obavezna.

5 razloga zašto odabrati gume MICHELIN CrossClimate 2: 

 • vodeće su gume po pitanju kočenja i trakcije po snijegu
 • gume su br. 1 po pitanju performansi po snijegu sve do zakonske granice istrošenosti gume
 • gume su br. 1 po pitanju kočenja po suhom
 • imaju dugi vijek trajanja
 • troše malo goriva.
winner

Godine 2021. gume MICHELIN CrossClimate 2 bile su na 2 pobjednička postolja prema rezultatima najvažnijih europskih testova guma. Proglašene su „POBJEDNICAMA TESTA” od strane neovisnog tijela za testiranje, portala TYRE REVIEWS nakon poredbenog ispitivanja s devet guma dimenzija 205/55 R16 iz kategorije cjelogodišnjih guma.

MICHELIN CrossClimate +

MICHELIN CrossClimate+ najprodavanije su cjelogodišnje gume u Europi.

Posebno su dizajnirale kako bi osigurale sljedeće:

 • izvrsno kočenje na suhim i mokrim površinama
 • certifikat za vožnju zimi, uz zajamčenu optimalnu sigurnost i trakciju po snijegu
 • izvrsni vijek trajanja.
   

  Gume MICHELIN CrossClimate+ bile su na 11 pobjednička postolja prema rezultatima najvažnijih europskih testova guma.

  Godine 2021. časopis AUTO ZEITUNG dodijelio im je oznaku „Iznimno preporučujemo”.

  „Radi se o francuskim gumama koje razuvjeravaju u objektivnom i subjektivnom smislu svojim snažnim ubrzavanjem, visokom razinom bočne kontrole i iznimno sigurnim voznim karakteristikama, neovisno o tome je li asfalt topli ili ledeno hladan”, kazali su iz časopisa AUTO ZEITUNG u zaključku rezultata testa dobivenih usporedbom 9 cjelogodišnjih guma dimenzija 205/55 R16.

Godine 2020. gumama MICHELIN CrossClimate+ AUDO BILD dodijelio je ocjenu „uzorito”. 

auto

„Premium cjelogodišnje gume s ujednačenim performansama u svim vremenskim uvjetima. S vrlo dinamičnom razinom upravljivosti, precizne, prelaze velik broj kilometara i imaju nisku vrijednost otpora kotrljanja.” 

Časopis Auto Build test je proveo usporedbom 32 različita modela cjelogodišnjih guma dimenzija 205/55 R16.

Godine 2019. časopis AUTO BILD proveo je test u kojem je gume MICHELIN CrossClimate+ usporedio s 30 drugih cjelogodišnjih guma dimenzija 225/45 R17 i proglasio ih najboljim cjelogodišnjim gumama na tom testu. Časopis AUTO BILD dodijelio im je ocjenu „uzorito” i oznaku „prvak eko-vožnje”.

MICHELIN CrossClimate SUV

MICHELIN CrossClimate SUV su verzija europskih najprodavanijih cjelogodišnjih guma za SUV vozila, a ovo su razlozi zašto:

 • jamče visoku razinu sigurnosti SUV vozila na cesti i makadamu, u svim vremenskim uvjetima
 • izvrsno drže suhe i mokre ceste
 • imaju certifikat za vožnju zimi i jamče sigurnost i trakciju po snijegu (3PMSF)
 • traju dulje i performanse su im postojane
 • imaju pojačanu bočnu stijenku za veću mobilnost na makadamskim cestama.


Gume MICHELIN CrossClimate SUV bile su na 3 pobjednička postolja prema rezultatima 3 najvažnija testa guma.

Godine 2019. gume MICHELIN CrossClimate SUV pobijedile su u testu u kojem je časopis AUTO BILD usporedio 10 cjelogodišnjih guma dimenzija 235/65 R17:

„Cjelogodišnje gume s ocjenom „uzorito” i zapanjujućim performansama po snijegu i ledu, za dinamičnu i sportsku vožnju po suhom, s najvišim razinama sigurnosti za Aquaplaning i s preciznim upravljanjem.”

MICHELIN Agilis CrossClimate

Godine 2018. tvrtka MICHELIN proširila je svoj nagrađivani asortiman guma CrossClimate na kombi i komercijalna vozila s gumama MICHELIN Agilis CrossClimate koje zadovoljavaju dva osnovna zahtjeva postavljena od strane tvrtke:

 • ista smjesa gume za mobilnost tijekom čitave godine i u svim vremenskim uvjetima
 • bočne stijenke iznimno otporne na oštećenja. 


S gumama MICHELIN Agilis CrossClimate ti su zahtjevi zadovoljeni zahvaljujući pojačanom gaznom sloju s inovativnom smjesom gume te pojačanim bočnim stijenkama i zaštitom na ramenima, a jamče sljedeće:

 • dugi vijek trajanja 
 • niske ukupne troškove posjedovanja
 • robusnost koja jamči iznimnu otpornost na oštećenja i sigurnost u svim vremenskim uvjetima.
michelin ts agilis crossclimate abrm052022 eng

Gume MICHELIN Agilis CrossClimate dospjele su na pobjedničko postolje i preporučene su čim su prvi put testirane, 2020. godine.
Test je proveo časopis Pro Mobil, a u zaključku su napisali

„Gume koje su posebno sigurne po jakoj kiši su gume Michelin”

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta