4w 461 tire michelin crossclimate 2 en features and benefits 1 signature landscape

Cjelogodišnje gume, rangiranje

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Cjelogodišnje gume hibridne su gume koje se mogu koristiti tijekom čitave godine. Pri njihovoj izradi rabe se kombinirane tehnologije, one za ljetne i zimske gume, što omogućuje njihovu sigurnu upotrebu po suhom, mokrom i po snijegu, u svako doba godine. 

Ako tražite najbolje cjelogodišnje gume za svoj auto, na pravom ste mjestu. Saznajte sve o najboljim cjelogodišnjim gumama Michelin i što neovisna tijela za testiranje kažu o njima.

MICHELIN CrossClimate 2

Godine 2015. na tržište smo plasirali gume MICHELIN Crossclimate, cjelogodišnje gume certificirane za upotrebu zimi koje su donijele promjene na tržište jer sadrže sve pogodnosti koje se očekuju od zimskih i ljetnih guma. 

Godine 2021. tvrtka Michelin dodatno je unaprijedila koncept i otišla još jedan korak dalje s gumama MICHELIN CrossClimate 2, novom generacijom cjelogodišnjih guma.

Logotip 3PMSF (3 planinska vrha s pahuljom snijega) na bočnim stijenkama guma MICHELIN CrossClimate 2 potvrđuju da se gume mogu upotrebljavati po zimi, čak i u zemljama u kojima je upotreba zimskih guma obavezna.

5 razloga zašto odabrati gume MICHELIN CrossClimate 2: 

 • vodeće su gume po pitanju kočenja i trakcije po snijegu
 • gume su br. 1 po pitanju performansi po snijegu sve do zakonske granice istrošenosti gume
 • gume su br. 1 po pitanju kočenja po suhom
 • imaju dugi vijek trajanja
 • troše malo goriva.

MICHELIN CrossClimate +

MICHELIN CrossClimate+ najprodavanije su cjelogodišnje gume u Europi.

Posebno su dizajnirale kako bi osigurale sljedeće:

 • izvrsno kočenje na suhim i mokrim površinama
 • certifikat za vožnju zimi, uz zajamčenu optimalnu sigurnost i trakciju po snijegu
 • izvrsni vijek trajanja.
   

  Gume MICHELIN CrossClimate+ bile su na 11 pobjednička postolja prema rezultatima najvažnijih europskih testova guma.

  Godine 2021. časopis AUTO ZEITUNG dodijelio im je oznaku „Iznimno preporučujemo”.

  „Radi se o francuskim gumama koje razuvjeravaju u objektivnom i subjektivnom smislu svojim snažnim ubrzavanjem, visokom razinom bočne kontrole i iznimno sigurnim voznim karakteristikama, neovisno o tome je li asfalt topli ili ledeno hladan”, kazali su iz časopisa AUTO ZEITUNG u zaključku rezultata testa dobivenih usporedbom 9 cjelogodišnjih guma dimenzija 205/55 R16.

Godine 2020. gumama MICHELIN CrossClimate+ AUDO BILD dodijelio je ocjenu „uzorito”. 

„Premium cjelogodišnje gume s ujednačenim performansama u svim vremenskim uvjetima. S vrlo dinamičnom razinom upravljivosti, precizne, prelaze velik broj kilometara i imaju nisku vrijednost otpora kotrljanja.” 

Časopis Auto Build test je proveo usporedbom 32 različita modela cjelogodišnjih guma dimenzija 205/55 R16.

Godine 2019. časopis AUTO BILD proveo je test u kojem je gume MICHELIN CrossClimate+ usporedio s 30 drugih cjelogodišnjih guma dimenzija 225/45 R17 i proglasio ih najboljim cjelogodišnjim gumama na tom testu. Časopis AUTO BILD dodijelio im je ocjenu „uzorito” i oznaku „prvak eko-vožnje”.

MICHELIN CrossClimate SUV

MICHELIN CrossClimate SUV su verzija europskih najprodavanijih cjelogodišnjih guma za SUV vozila, a ovo su razlozi zašto:

 • jamče visoku razinu sigurnosti SUV vozila na cesti i makadamu, u svim vremenskim uvjetima
 • izvrsno drže suhe i mokre ceste
 • imaju certifikat za vožnju zimi i jamče sigurnost i trakciju po snijegu (3PMSF)
 • traju dulje i performanse su im postojane
 • imaju pojačanu bočnu stijenku za veću mobilnost na makadamskim cestama.


Gume MICHELIN CrossClimate SUV bile su na 3 pobjednička postolja prema rezultatima 3 najvažnija testa guma.

Godine 2019. gume MICHELIN CrossClimate SUV pobijedile su u testu u kojem je časopis AUTO BILD usporedio 10 cjelogodišnjih guma dimenzija 235/65 R17:

„Cjelogodišnje gume s ocjenom „uzorito” i zapanjujućim performansama po snijegu i ledu, za dinamičnu i sportsku vožnju po suhom, s najvišim razinama sigurnosti za Aquaplaning i s preciznim upravljanjem.”

MICHELIN Agilis CrossClimate

Godine 2018. tvrtka MICHELIN proširila je svoj nagrađivani asortiman guma CrossClimate na kombi i komercijalna vozila s gumama MICHELIN Agilis CrossClimate koje zadovoljavaju dva osnovna zahtjeva postavljena od strane tvrtke:

 • ista smjesa gume za mobilnost tijekom čitave godine i u svim vremenskim uvjetima
 • bočne stijenke iznimno otporne na oštećenja. 


S gumama MICHELIN Agilis CrossClimate ti su zahtjevi zadovoljeni zahvaljujući pojačanom gaznom sloju s inovativnom smjesom gume te pojačanim bočnim stijenkama i zaštitom na ramenima, a jamče sljedeće:

 • dugi vijek trajanja 
 • niske ukupne troškove posjedovanja
 • robusnost koja jamči iznimnu otpornost na oštećenja i sigurnost u svim vremenskim uvjetima.
Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta