pressure bg

Tlak gume za Ford

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Michelinov alat za odabir guma pomoći će vam da pronađete preporučeno vrijednost tlaka gume za svoj automobil marke Ford.

Michelinov alat za odabir guma pomoći će vam da pronađete prave gume za svoj automobil marke Ford, ali i preporučene vrijednosti za tlak gume za svoj automobil marke Ford. Najtočnije informacije o tlaku guma dobit ćete putem pokazatelja na zračnom ventilu i ako pogledate naljepnicu s unutarnje strane na vratima, ili pak u korisničkom priručniku vozila. Ono što je tamo navedeno je najtočnija vrijednost za tlak gume koju preporučuje proizvođač vozila marke Ford.

1. korak: Unesite pojedinosti o svom vozilu marke Ford

Najprije unesite kriterij specifičan za vaš automobil marke Ford Focus rabeći filtre Michelinovog alata za odabir guma. Svaka pojedinost je važna.

In fact, in the Audi A1, the same model may have different inflation pressures depending on the engine, for example. Zato obavezno unesite točne tehničke specifikacije svog automobila. Ako niste sigurni, najbolje je da pitate prodavača. Zatim kliknite gumb za prikaz rezultata.

Možete i na stranici proizvođača Ford potražiti točne specifikacije za gume i tlak koje vrijede za većinu modela tog proizvođača.​​​​​​​

2. korak: Pronađite svoj model vozila marke Ford i pripadajući tlak gume

Pomaknite se malo prema dolje na stranici s rezultatima: tlak gume naveden je zajedno s dimenzijama gume pored piktograma automobila.

Napominjemo da pojedini proizvođači automobila često nude alternativne vrijednosti za tlak gume, posebice za zimske gume.

Navedene vrijednosti tlaka gume informativne su naravi. Preporučene vrijednosti tlaka gume za vaše vozilo navedene su u vodiču za održavanje vozila, na naljepnici s unutarnje strane na prednjim vratima (često na strani suvozača) ili čak na naljepnici na vratašcima spremnika goriva.

Slobodno provjerite u našem alatu za odabir guma ili se obratite prodavaču guma ako vas zanima koje su gume MICHELIN najprikladnije za vaše vozilo.

map search desktop

Pronađite distributere pneumatika u blizini u tren oka

Traži po
Adresa, grad ili poštanski broj
Automobil
  • Automobil
  • Motocikl
Pronađi me
traži
Pet najvažnijih gradova u Hrvatskoj

Najprodavaniji modeli marke Ford

Ovdje možete saznati preporučene vrijednosti za tlak gume za najpopularnije modele vozila marke Ford.

Zašto je važno redovno provjeravati tlak gume?

Budući da je normalno da vrijednost tlaka u gumi pada s vremenom (otprilike 0,1 bar mjesečno ili 1,45 PSI), redovne provjere tlaka su nužne.

Tako možete izbjeći probleme kao što su, primjerice:

● veća potrošnja goriva
● preuranjeno i neravnomjerno trošenje gume
● slabije držanje ceste
● veći zaustavni put.

Održavanje tlaka gume na vrijednosti koju preporučuje proizvođač Ford za vaš model vozila poboljšat će razinu vaše sigurnosti na cesti, ali i sigurnosti putnika koje prevozite i ostalih vozača.

Pored aspekta sigurnosti, ova jednostavna radnja doprinosi zaštiti okoliša i donosi uštede novca, posebice kad je u pitanju potrošnja goriva.

Preporučujemo vam da tlak gume na svom vozilu marke Ford provjeravate jednom mjesečno i svaki put prije odlaska na dulji put.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta