header

Poredak najboljih zimskih guma

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Zimske gume posebno su dizajnirane za sigurnu vožnju pri temperaturama nižim od 7°C, bez obzira je li cesta prekrivena snijegom ili ne.
Koje su najbolje zimske gume za vaš automobil? U ovom članku MICHELIN predstavlja svoje najbolje zimske gume i, za svaku od njih, mišljenja neovisnih testera guma nakon testiranja njihovih performansi u zimskim uvjetima.

3PMSF oznaka pomaže vam prepoznati dobru zimsku gumu

Oznaka 3PMSF označava da guma jamči sigurnost i mobilnost na snijegu.

Ovu oznaku izdaje ovlašteni laboratorij nakon testiranja gume prema standardiziranoj i regulatornoj metodi i zadovoljava potrebnu razinu performansi za sigurnost i mobilnost na snijegu.

Ova oznaka postupno postaje standard za prepoznavanje dobre zimske gume.
Simbol 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) je lako prepoznatljiv: snježna pahulja okružena s tri planinska vrha. U skladu s propisima, sustavno je popraćen logotipom M+S na bočnoj strani zimske gume.

Svaka od dolje prikazanih guma ima oznaku 3PMSF.

MICHELIN Alpin 6

Zimska cestovna guma MICHELIN Alpin 6 pruža vrlo visoku razinu sigurnosti koja traje u teškim zimskim uvjetima.

 • Broj 1 u kočenju i prianjanju na snijegu, kada se istroši
 • Vrlo dobra sigurnost napravljena da traje u teškim zimskim uvjetima (3PMSF)
 • Vrlo visoka dugovječnost
 • Inovativni indikator trošenja

 

MICHELIN Alpin 6 nagrade

MICHELIN Alpin 6 bio je prisutan na 8 postolja u najvažnijim europskim testovima guma.

Godine 2021. ADAC ju je ocijenio "dobrom" u usporednom testu 18 zimskih guma 225/50 R17 i 16 guma 195/65 R16, a AUTO BILD ju je ocijenio "uzornom" u usporednom testu sa 50 zimskih guma 205/55 R16.

U 2020. MICHELIN Alpin 6 dobio je ocjenu "Dobra" od strane ADAC-a (usporedni test 15 zimskih guma 205/55 R16) i ocjenu "Vrlo dobra” od strane Auto Motor Sporta (usporedni test 10 zimskih guma 225/50 R17)

Vrlo uravnotežena guma, vrlo dobra razina dugovječnosti, dobra na suhim, mokrim cestama i na snijegu”, napisao je ADAC 2020., također navodeći: “Michelin Alpin 6 pokazuje najmanje trošenja.

U 2019. MICHELIN Alpin 6 dobio je ocjenu "uzorna" od strane AUTO BILD-a (usporedni test 53 zimske gume 225/45 R17)

MICHELIN Pilot Alpin 5

Zimska guma MICHELIN Pilot Alpin 5 pruža visoku razinu kočenja i preciznosti vožnje za automobile visokih performansi koji se suočavaju sa zimskim uvjetima.

 • Vrlo dobra kontrola i preciznost vožnje na mokrim cestama i u snježnim uvjetima (3PMSF)
 • Smanjeni put kočenja za sigurnu vožnju zimi
 • Jedna od vodećih zimskih guma u dugovječnosti i smanjenoj potrošnji goriva


MICHELIN Pilot Alpin 5 bio je prisutan na 6 postolja od 6 u najvažnijim europskim testovima guma.

MICHELIN Pilot Alpin 5 nagrade

U 2021. MICHELIN Pilot Alpin 5 guma bila je pobjednik Tyre Reviews testa  guma u usporednom testu  9 zimskih guma 225/40 R18, pobjednik  AUTO BILD testa sportskih automobila u usporednom testu  12 zimskih guma 225/45 R18 – 245/40 R18 i Pobjednik  SPORT AUTO testa u usporednom testu  6 zimskih guma 255/40 R18.

Vrh, a samim time i pobjednik testa su Michelinove zimske gume Pilot Alpin 5 od 18 inča. Samo one kombiniraju kratke putove kočenja i najbolje performanse na snijegu sa snažnim kočenjem i uravnoteženom dinamikom vožnje na suhim cestama”, napisao je SPORT AUTO.


Godine 2020. MICHELIN Pilot Alpin 5 guma bila je pobjednik testa i ocijenjena kao "dobra" od strane ADAC-a u usporednom testu 13 zimskih guma 235/55 R17, pobjednik testa i ocijenjena kao "uzorna" i "Eko-šampion" od strane AUTO BILD-a u usporednom testu 51 zimske gume 245/45 R18.

Pobjednik testa s uvjerljivom prikladnošću za snijeg, dinamičnim svojstvima na mokrom i suhom, kratkim putovima kočenja, vrlo dobrom kilometražom, dobrim omjerom cijene i performansi”, rekao je AUTO BILD 2020.

"Vrlo uravnotežena guma. Najbolji plasman na suhom i snijegu”, rekao je ADAC 2020.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

Zimska guma MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV dizajnirana je za sigurnost i visoke performanse na svim zimskim  površinama cesta.

 • Kontrola i preciznost vožnje na snijegu
 • Izvrsno kočenje na snijegu (3PMSF)
 • Izvrsno prianjanje na snijegu za pokretljivost bez napora tijekom zime
 • Ojačana bočna stijenka za SUV robusnost i najbolju dugovječnostMICHELIN Pilot Alpin 5 SUV bio je prisutan na 2 postolja od 2 u najvažnijim europskim testovima guma.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV nagrade

U 2021. MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV bio je pobjednik  AUTO BILD allrad testa u usporednom testu 10 zimskih guma 235/55 R18 i s ocjenom Highly Recommended od strane AUTO ZEITUNG-a u usporednom testu 10 zimskih guma 235/55 R18.

Snijeg je njegova specijalnost, ali Pilot Alpin 5 nudi i enormno visoke sigurnosne granice", napisao je Auto Zeitung.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta