reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Kako se upotrebljava sredstvo za brtvljenje guma za auto?

Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Ne zaboravite da je sredstvo za brtvljenje guma za auto u spreju, kao i svaki drugi oblik popravka puknute gume, privremeno rješenje i ne preporučuje se za vožnju na velike udaljenosti. Ako su vam gume oštećene, što prije zatražite stručno mišljenje. 

Donosimo vam sve što trebate znati o sredstvu za brtvljenje guma za aute u spreju, tome kako se upotrebljava, koje su njegove prednosti i koliko daleki i koliko brzo možete voziti nakon njegove upotrebe. 

Što je to sredstvo za brtvljenje guma za auto u spreju?

Ako prijeđete preko čavla i zaradite probušenu gumu, lako ćete se neočekivano naći u situaciji da zaglavite s puknutom gumom. Ali osim opcije zamjene gume rezervnom, jeste li znali da možete lako privremeno popraviti puknutu gumu i vratiti se na ceste kako biste se odvezli do prvog vulkanizera po stručni savjet?

Sredstvo za brtvljenje guma, također poznato kao zakrpa, popularno je privremeno rješenje za puknutu gumu, sprej koji sprječava ispuštanje zraka iz gume i koji proizvođači automobila često upotrebljavaju i prilažu automobilu uz rezervnu gumu.

Morate znati da i neki proizvođači guma nude gume s unaprijed ubrizganim sredstvom za brtvljenje u gume, prije puknuća, primjerice, gume s Michelin Selfseal tehnologijom . Tako se puknuće popravlja prije nego što se guma isprazni. Automatski će zatvoriti rupu i privremeno zadržati zrak u gumama te održavati vrijednost tlaka u gumi kako biste mogli nastaviti vožnju.

Sredstvo za brtvljenje guma je u spreju zabrtvljuje puknuća na gumi.  Sredstvo za brtvljenje guma u spreju posebno je dizajnirano za upotrebu nakon puknuća gume. Ubrizgava se u gumu kroz ventil, a kad se ukruti ponovno možete napumpati gume i nastaviti voziti na kraću relaciju. 

Kome je sredstvo za brtvljenje guma u spreju od koristi?

Jedan od najlakših i najpristupačnijih oblika privremenog popravka puknuća gume, ovaj sprej zaustavlja ispuštanje zraka iz gume i koristan je proizvod za sve u automobilu. Premda se može upotrebljavati samo na kraće udaljenosti, može vam pomoći da auto odvezete na sigurno mjesto nakon oštećenja te korisno, privremeno rješenje ako nemate rezervnu gumu pri ruci. 

map search desktop

Pronađite distributere pneumatika u blizini u tren oka

Traži po
Adresa, grad ili poštanski broj
Automobil
  • Automobil
  • Motocikl
Pronađi me
traži
Pet najvažnijih gradova u Hrvatskoj

Gdje možete kupiti sredstvo za brtvljenje guma za aute u spreju?

Sprej za brtvljenje iznimno je pristupačan i prodaje se na raznim mjestima, uključujući servisne radionice, vulkanizere i internetske trgovine. 

Kako se upotrebljava sredstvo za brtvljenje guma u spreju?

Sprej koji zaustavlja ispuštanje zraka iz guma obično dolazi u stlačenom aerosolu, a ubrizgava se kroz ventil gume s pomoću kompresora. Za upotrebu se pridržavajte uputa sa spreja.

Premda se obično sredstvo za brtvljenje guma u spreju jednostavno upotrebljava, važno je da se to čini na sigurnom mjestu. Parkirajte automobil na sigurno mjesto podalje od prometnica ili drugih potencijalnih opasnosti, obucite vidljivu odjeću s posebnim oznakama i postavite trokut upozorenja kako biste upozorili druge vozače da ste parkirani uz cestu. Nakon što ubrizgate sredstvo za brtvljenje i nakon što se stvrdne, ne zaboravite provjeriti tlak u gumama kad god je to moguće. 

237a1702 tyre sealant

Koliko sredstva za brtvljenje gume treba ubrizgati?

Koliko brzo se može voziti ako je ubrizgano sredstvo za brtvljenje gume?

Sprej za brtvljenje privremeno je rješenje i ne smije se upotrebljavati za prelazak velikih udaljenosti ni pri velikim brzinama vožnje bez da gume prije toga provjeri stručnjak/vulkanizer. 

Moram li zamijeniti gumu nakon upotrebe sredstva za brtvljenje gume?

Preporučujemo vam da gumu provjeri stručnjak/vulkanizer. Guma se može oštetiti ako se s njome vozite dok je puknuta. Stručnjak će najbolje znati treba li gumu zamijeniti.

Koja su druga rješenje za puknuća gume dostupna? 

Sprej za brtvljenje jedno je od brojnih rješenja za rješavanje puknute gume. Ovo je kratki pregled nekih alternativa koje su dostupne:

Zamjena puknute gume rezervnom.
– Upotreba Run-Flat guma, koje su posebno dizajnirane da podnesu opterećenje i kad se ispusti tlak iz njih uslijed puknuća i koje vam omogućuju nastavak vožnje do najbliže servisne radionice ili vulkanizera po pomoć.
– Upotreba guma s ugrađenom tehnologijom za brtvljenje, primjerice MICHELIN Selfseal, kako bi se sanirala puknuća i kako biste se mogli sigurno odvesti do mjesta gdje ćete zamijeniti oštećenu gumu.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta