VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST
Zimski pneumatici: neka vam MICHELIN pomogne odabrati zimski pneumatik za SUV
Preporuke i savjeti za automobilske, SUV i kombi gume

Zašto na 4x4 vozilo staviti zimske pneumatike?

Zimi su vremenski uvjeti na cestama promjenjivi, u svakom času možete naletjeti na kišu, snijeg ili led. Vozila radi sigurnosti moraju imati pneumatike pogodne za hladne, skliske površine - a to vrijedi i za SUV-ove i 4x4 vozila. Iako imaju pogon na sva četiri kotača, takva su vozila teška i zato, ako nemaju pneumatike za snijeg, imaju duži kočioni put na mokrome, snijegu i ledu. Zimski pneumatici vašem SUV-u ili 4x4 vozilu pružaju bolje prianjanje, bolje drže cestu i imaju kraći kočioni put nego ljetni pneumatici.

Zimski pneumatici za 4x4 dizajnirani su za bolje držanje, tako da ne gubite kontrolu nad vozilom kad je cesta skliska. Imajte na umu da zimske pneumatike treba staviti i na prednje i na stražnje kotače, iako većina SUV-ova ima pogon na sva četiri.

Možete li bez zimskih pneumatika ako vozite 4x4 vozilo ili SUV?

Bilo da imate prednji, stražnji ili 4x4 pogon, preporučljivo je na SUV staviti zimske pneumatike. Iako pogon na sva 4 omogućuje bolje ponašanje na cesti, on se zimi ne može mjeriti s 2PMSF zimskim ili 3PMSF cjelogodišnjim pneumaticima, posebice na cestama pokrivenima crnim ledom.

Ako imate ljetne pneumatike, vjerojatno ćete bez poteškoća voziti uzbrdo. Međutim, prednosti 4x4 pogona nećete osjetiti na nizbrdici jer su takva vozila teža.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta