PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Vodič za kupnju

Trebam li ove godine ugraditi zimske pneumatike?

Michelin 22 lis 2012

Trebam li ove godine ugraditi zimske pneumatike?

Svi smo to primijetili: zime postaju sve ekstremnije i duže traju. Zime predstavljaju neke od najizazovnijih uvjeta za vožnju, s vjerojatno mokrim te snijeg ili ledom pokrivenim cestama. Jeste li razmišljali o ugradnji zimskih pneumatika? Možda bi trebali…

Zimski pneumatici prema ljetnim pneumaticima

Na prvom mjestu vozača je kako povećati sigurnost njihovog automobila pri opasnom vremenu. Zimski pneumatici ne samo da povećavaju sigurnost, nego skraćuju put kočenja i poboljšavaju performanse. Zapamtite, ljetni pneumatici nisu konstruirani za uporabu pri hladnom vremenu. Pri hladnom vremenu, ljetni pneumatici su manje efikasni na svim vrstama podloga. Zimski pneumatici su napravljeni od specijalne mješavine gume, koja odgovara ovim niskim temperaturama i za razliku od ljetnih pneumatika, oni se pri hladnom vremenu ne stvrdnjavaju, što poboljšava njihove značajke i držanje ceste.

Povećava sigurnost i skraćuje put kočenja

Kada preuzmete odgovornost za sve osobe u automobilu, bitno je zadržati kontrolu. Jeste li proklizali na ledu ili snijegu tijekom zadnje zime ili se niste mogli zaustaviti? Gubitak kontrole nad vašim automobilom nije samo zastrašujuće nego može biti i jako opasno. Poboljšajte držanje ceste i sigurnost, te smanjite vjerojatnost da se ove zime nađete u sličnoj situaciji, ugradnjom zimskih pneumatika s kojima će te proći kroz ovu hladnu sezonu. Profil i visoki udio prirodne gume u zimskim pneumaticima smanjuje put kočenja za do 50%. Razlike mogu biti značajne: tipičnom automobilu s ljetnim pneumaticima, koji se kreće samo s 50 km/h, na snijegu će za zaustavljanje trebati 48 m – što je zastrašujućih 24 m više nego da je isti automobil opremljen zimskim pneumaticima.

Kada ih ugraditi

Zimski pneumatici, kao takvi, nisu namijenjeni samo za vožnju po snijegu. Oni su specijalno konstruirani za široki raspon zimskih uvjeta vožnje, kao što su vlažne i mokre ceste, te snijeg i led. Nasuprot uvriježenom mišljenju, zimski pneumatici se ne troše brže od ljetnih pneumatika, stoga ih ugradite na vrijeme, kako bi uživali u njihovim prednostima. Također, radi optimalne sigurnosti preporuča se ugradnja 4 zimska pneumatika. Kako se približava hladno vrijeme, nemojte da vas ono iznenadi, prebacite se na zimske pneumatike i vozite se sigurno.

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader