PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Vodič za kupnju

Koji pneumatici za zimu?

Michelin 22 lis 2012

Koji pneumatici za zimu?

Izgleda da zime na cestama na postaju blaže – možda ste vi i vaša obitelj već zapeli, zalutali ili vam se na snijegu dogodilo i nešto gore. Stoga, trebate li u obzir uzeti zimske pneumatike – ako da, koje faktore treba uzeti u obzir?

Do 24m kraći put zaustavljanja

Za pneumatike, zima počinje prije nego vaš termometar čak i padne ispod smrzavajućih temperatura. Pri hladnim temperaturama, značajke standardnih ljetnih pneumatika počinju bivati slabije, i značajke zimskih pneumatika imaju prednost. Razlike mogu biti značaje: tipičnom automobilu s ljetnim pneumaticima, koji se kreće brzinom od 50 km/h1, za zaustavljanje će trebati 48m – što je zapanjujuća 24m više nego da je opremljen sa zimskim pneumaticima.

Jedna od glavnih razlika između ljetnih i zimskih pneumatika je mješavina gume koja se koristi za njihovu proizvodnju. Dobar primjer je novi Alpin pneumatik, kojega proizvodi MICHELIN, koji koristi specijalnu mješavinu koja poboljšava držanje i snagu kočenja, čak i na mokrim ili zaleđenim cestama.

Kako zimske ceste pružaju manje trenje, profil pneumatika je još vitalniji. Zimski pneumatici trebaju što je više moguću kontaktnu površinu – stoga imaju širu, više jednoliku kontaktnu površinu, koja omogućuje postepeno prebacivanje s jednog bloka profila na drugi. Ova nova generacija zimskih pneumatika ima 71 utora profila po pneumatiku, koji su konstruirani da zaustave nakupljanje snijega, bljuzge i vode između blokova profila. Na skliskim površinama stvaraju efekt gusjeničara kako bi se lakše kretali, te vam pomogli da se zaustavite kada je to doista potrebno.

Zimski pneumatici: za svako zimsko iskustvo vožnje

Služe li zimski pneumatici samo za snijeg? A što je u slučaju zima s kojima se mogu suočiti mnoge države Europe? Temperature mogu biti ispod ništice ili srednje, dok se ceste mogu brzo promijeniti između suhih, mokrih, zaleđenih ili pokrivenih snijegom.

Činjenica je da zimski pneumatici, konstruirani za ove vrste klima, imaju bolje značajke na svakoj površini – stoga je dobra ideja zamjena vaših pneumatika kada dođe hladno vrijeme. Odaberite marku pneumatika koja nudi superiornu kilometražu i kočenje, te ih učinite još pametnijim ulaganjem.

Porazgovarajte s vašim stručnjakom za pneumatike o tome koji pneumatici su pogodni za vaše vozilo i vaše potrebe. 1Zaustavni put na snijegu od brzine 50 do 0 km/h. Test je 2007. provelo neovisno tijelo "Test World" u mjestu Ivalo, Finska, na pneumaticima 195/65 R 15.

Donio vam je MICHELIN

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader