REVOLUCIONARNE GUME ZA ELEKTRIČNA VOZILA

OPREMAMO POLOVINU SVIH MARKI AUTOMOBILA KOJE PROIZVODE ELEKTRIČNA VOZILA(1) I TO NIJE SLUČAJNOST

Naši inženjeri blisko surađuju s vodećim proizvođačima električnih vozila kao što su Porsche, Tesla, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford, Lucid, Hyundai, BYD, XPENG ... kako bismo dizajnirali gume s performansama koje su važne vlasnicima električnih vozila i kako bi električna mobilnost bila ugodnija svima.

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

SVE NAŠE AUTO GUME SU PRIKLADNE ZA EV

Zbog akumulatora električna su vozila teža od onih s motorom s unutarnjim izgaranjem, a opet brže postižu ubrzanje. To u kombinaciji s visokim okretnim momentom, tišim motorom i neprekidnom nastojanju da se postigne veći doseg akumulatora, pridonosi činjenici da su električna vozila posebno zahtjevna po pitanju guma.

Michelin and electric vehicles

OPTIMIZACIJA PERFORMANSI GUMA ZA VAŠA ELEKTRIČNA VOZILA

Ako svoje električno vozilo opremite pravim gumama, osigurat ćete si optimalne performanse u pogledu dosega vožnje, vijeka trajanja (kilometraže), razine buke u putničkom prostoru i sigurnosti(2), a uz to ćete si priuštiti maksimalni doživljaj pri vožnji.

Električnim vozilima potrebne su gume s niskim otporom kotrljanja

Prelazite više kilometara između svakog punjenja

Da bi ostvarili maksimalni doseg svog akumulatora, električnim vozilima potrebne su gume s niskim otporom kotrljanja. Od 1992. godine i početka proizvodnje guma MICHELIN, za više od 2 puta smo smanjili otpor kotrljanja svojih automobilskih guma(3). Danas u ponudi imamo gume kao što su, primjerice, MICHELIN Pilot Sport EV, koje povećavaju doseg za do 60 km zahvaljujući niskom otporu kotrljanja(4).

Električnim vozilima potrebne su gume dugog vijeka trajanja

Prelazite više kilometara sa svojim gumama

Električnim vozilima potrebne su gume dugog vijeka trajanja. Visok okretni moment i težina akumulatora utječu na trošenje guma. Godine 1946. razvili smo gume MICHELIN X, prve radijalne gume koje su značajno povećale izdržljivost naših guma (za 2 do 3 puta).

Od tog trenutka neprekidno radimo na tome da kupcima ponudimo gume koje dugo traju.

Izazov dosega električnih automobila

PROČITAJTE NAŠE PREPORUKE I SAVJETE TE SPREMNI DOČEKAJTE ELEKTRIČNU MOBILNOST

OD PIONIRSKIH MODELA DO NOVE GENERACIJE ELEKTRIČNIH VOZILA

Dulje od 100 godina dizajniramo inovativna rješenja za mobilnost kao odgovor na očekivanja vozača, a pritom pazimo da to bude što manje štetno po okoliš.

Godine 1899. tvrtka Michelin posebno je dizajnirala gume za „La Jamais Contente”

Svladavanje izazova koje električna mobilnost donosi kroz godine

Godine 1899. tvrtka Michelin posebno je dizajnirala gume za „La Jamais Contente”, prvo električno vozilo koje se može kretati brzinom većom od 100 km/h.

Pionir u svijetu motosporta

Pionir u svijetu motosporta

Upotrebljavamo znanje stečeno u utrkama FIA Formula E (od 2014. do 2022.) i FIM MotoETM kako bismo dizajnirali gume koje su prikladne za električna vozila.

Dizajniramo gume za novu generaciju premium električnih automobila

Dizajniramo gume za novu generaciju premium električnih automobila

Potpuno električni Porsche 718 Cayman GT4 E-Performance tvornički je opremljen gumama koje su izrađene od 53% obnovljivih sirovina iz bio izvora i recikliranih sirovina.

Jeste li vidjeli prve gume za električne autobuse?

Gume MICHELIN X Incity EV Z: proizvodni program guma sa savršenom kombinacijom sigurnosti, dugog vijeka trajanja, ekološke podobnosti i većeg kapaciteta opterećenja.
S ovim novim proizvodnim programom guma Michelin podržava prelazak na čišća i učinkovitija rješenja za električnu mobilnost s većim dosegom vožnje. Ključni pokretač za stvaranje održivih rješenja za mobilnost po gradu.

Good News - EBUS

SAZNAJTE VIŠE O TOME ZAŠTO ODABRATI MICHELIN:

Aktivno sudjelujemo u smanjenju zagađenja okoliša

Aktivno sudjelujemo u smanjenju zagađenja okoliša

Predvodnici smo u kategoriji proizvođača guma po tome koliko ulažemo u inovativne proizvode i rješenja koja su povezana s gumama(8).

Svoje povjerenje poklonite tvrtki MICHELIN kad je u pitanju bolji život u pokretu

Svoje povjerenje poklonite tvrtki MICHELIN kad je u pitanju bolji život u pokretu

Našim gumama vjeruju i najzahtjevniji, potrošači, proizvođači, sudionici utrka u kategoriji motosporta i sve ključne osobe koje formiraju buduća mišljenja zanimaju se za naše proizvode.

map search desktop

Pronađite prodavača guma MICHELIN u svojoj blizini u tren oka

Traži po
Adresa, grad ili poštanski broj
Automobil
  • Automobil
  • Motocikl
Pronađi me
traži
Pet najvažnijih gradova u Hrvatskoj

LEGAL MENTIONS

(1) Izvor: Odjel originalne automobilske opreme tvrtke Michelin, analiza interne baze podataka iz prosinca 2021.

(2) Rezultati mogu varirati ovisno o vozilu, proizvodnom programu i dimenzijama guma te brzini i uvjetima na cesti.

(3) Otpor kotrljanja guma smanjen je 2 puta između guma MICHELIN Energy (RR>12kg/T) u usporedbi s gumama MICHELIN e.Primacy i MICHELIN Pilot sport EV (RR <5 kg/T) 

(4) Tehnologija MICHELIN Acoustic smanjuje razinu buke koja dopire u unutrašnjost automobila za gotovo 20 % (rezultati ispitivanja internog mjerenja buke, provedenog 2020. na gumama dimenzija 245/45 R19 s vozilom KIA Cadenza. Razina buke mjerena je u rasponu "170 – 230Hz".) Rezultati mogu varirati ovisno o vozilu, proizvodnom programu i dimenzijama guma te brzini i uvjetima na cesti.

(5) Dok su nove, otpor kotrljanja na gumama MICHELIN e·Primacy iznosi u prosjeku 2 kg/t manje nego kod konkurenata, što znači smanjenje potrošnje goriva od 0,21 l/100 km za vozilo VW Golf 7 1.5 TSI ili sličan model, ili povećanje dosega akumulatora do 7 % na modelu VW e.Golf. Potrošnja energije odnosi se na potrošnju goriva kod termičkih i hibridnih vozila odnosno na potrošnju električne energije kod električnih vozila.

(6) vrlo nizak otpor kotrljanja zahvaljujući novim materijalima na bazi silicija, koji su spremni za električne vozila, a koji značajno smanjuju razinu rasipanje energije, pa akumulator traje dulje nego s prvim takvim gumama MICHELIN City Grip. (Rezultati se baziraju na modelu rasipanja energije, a dobiveni su usporedbom guma 100/80 - 14 M/C 48S CITY GRIP SAVER TL i CITY GRIP. Istraživanje je provedeno u Michelinovom istraživačkom centru u Francuskoj, u srpnju 2018.). Više informacija potražite na web-mjestu: https://www.michelin.co.uk/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver

(7) Niska potrošnja goriva – gume MICHELIN ENERGY SAVER+ proglašene su „prvakom eko-vožnje” prema anketi časopisa AutoBild 2013. godine.

(8) Više informacija potražite na web-mjestu https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta