MICHELIN
PILOT SPORT CUP 2 CONNECT
 • Automobili
 • Connect tehnologije pneumatika

  Connect tehnologije pneumatika

 • ljeto

  ljeto

54 veličine dostupne

MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT

 • Automobili

 • Connect tehnologije pneumatika

  Connect tehnologije pneumatika

 • ljeto

  ljeto

Postojane performanse na trkaćoj stazi

Novi MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect osigurava kratka i konzistentna prolazna vremena krugova(1). Pneumatik za stazu i pomicanje granica visokih performansi.

• MICHELIN-ova zadnja generacija naprednog sportskog ljetnog pneumatika za trkaće staze i cestovnog pneumatika za super automobile
• Dizajniran za konzistentno postizanje brzih prolaznih vremena krugova s poboljšanim ulascima u zavoje i upravljanjem(1)
• Izrađen za izdržljivost na stazi
• Kompatibilnost s inovativnom MICHELIN Track Connect tehnologijom
• Stilski dizajn i premium završna obrada

Izveden za kratka i konzistentna prolazna vremena krugova.

Novi MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect premium sportski pneumatik izveden je kako bi osigurao kratka i konzistentna prolazna vremena krugova. Gazna površina uključuje inovativnu Multi-Compound tehnologiju: novi High Molecular Chain elastomer osigurava izvanredno držanje u oštrim zavojima, a novi kruti elastomer optimizira kontrolu upravljanja. Nemojte se zadovoljiti s drugim mjestom i za vaš sportski automobil odaberite pobjednički pneumatik za stazu.

thumbnail

Poboljšana kontrola preciznog upravljanja[1].

MICHELIN-ova inovativna Dynamic Response tehnologija u pneumatiku Pilot Sport Cup 2 Connect osigurava da se vaši pokreti upravljačem prenesu na stazu kada je to bitno. Potpuno novi dizajn povećava krutost gazne površine za poboljšano upravljanje i stabilnost prilikom kočenja. Napredna rješenja osiguravaju intuitivno ponašanje na stazi ili cesti, zahvaljujući optimiziranom otisku i maksimaliziranom preciznosti upravljanja.

ps4s benefit4

Optimizirana izdržljivost na stazi i prolazna vremena krugova uz MICHELIN Track Connect kompatibilnost[2]

Oslobodite puni potencijal vaših pneumatika s prolaznim vremenima krugova koji su 7:40 sekundi kraća te udvostručite broj krugova, nakon 15 odvezenih krugova[2]. Nadogradite vaš pneumatik s MICHELIN Track Connect, prvim rješenjem povezanog pneumatika, koji u stvarnom vremenu šalje podatke o tlaku pneumatika i temperature pneumatika na vaš pametni telefon. Pratite i prilagodite balans vaših pneumatika kako bi postigli najbolje performanse na stazi.

psc2 benfit3

MICHELIN-ov premium dodirni dizajn bočne stranice sa ciljnom zastavom.

MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect trkaći pneumatik visokih performansi ponosno prikazuje elegantni, novi dizajn koji odražava Michelinovo trkaće nasljeđe. Kombinirajte visoke performanse s naprednim stilom i na stazu prenesite premium detalj s baršunastim efektom ciljne zastave.

200212 pscup 2 con features and benefits 2 signature 16 slash 9 v2
MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT Recenzije
Koristite li ovaj pneumatik?
Napišite svoje mišljenje

54 veličine dostupne za {{brand}} {{product}}

Odgovara vašem vozilu

MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT 205/50ZR17 (93Y) XL CONNECT

označavanje

Razred učinkovitosti za gorivo

D

Razred držanja ceste na mokrim podlogama

C

Razred vanjske buke kotrljanja

70 dB

Širina

205

Visina

50

Promjer

17

Nosivost

93

Brzina

(Y)

Specifikacija

Connect

Odgovara vašem vozilu

MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT 215/45ZR17 (91Y) XL CONNECT

označavanje

Razred učinkovitosti za gorivo

D

Razred držanja ceste na mokrim podlogama

C

Razred vanjske buke kotrljanja

70 dB

Širina

215

Visina

45

Promjer

17

Nosivost

91

Brzina

(Y)

Specifikacija

Connect

Odgovara vašem vozilu

MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT 225/45ZR17 (94Y) XL CONNECT

označavanje

Razred učinkovitosti za gorivo

D

Razred držanja ceste na mokrim podlogama

C

Razred vanjske buke kotrljanja

70 dB

Širina

225

Visina

45

Promjer

17

Nosivost

94

Brzina

(Y)

Specifikacija

Connect

Odgovara vašem vozilu

MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 CONNECT 255/40ZR17 (98Y) XL CONNECT

označavanje

Razred učinkovitosti za gorivo

D

Razred držanja ceste na mokrim podlogama

C

Razred vanjske buke kotrljanja

73 dB

Širina

255

Visina

40

Promjer

17

Nosivost

98

Brzina

(Y)

Specifikacija

Connect

PRAVNE NAPOMENE


 

(1) - kratka i konzistentna prolazna vremena krugova -  Prema INTERNOJ studiji, s vozilom Porsche 991 GT3 opremljenim pneumaticima 245/35ZR20 i 305/30ZR20 u Valenciji (srpanj 2018.) i s vozilom Renault Megane 3 RS i pneumaticima 235/35ZR19  na stazama Charade i Ladoux °3 (u listopadu 2018.) 

(2) - bolje performanse s MICHELIN TRack Connect - Interno istraživanje koje je ovjerio javni bilježnik te koje uspoređuje pneumatik MICHELIN Pilot Sport Cup 2 CONNECT s pneumatikom MICHELIN Track Connect na modelu Porsche 991(991) GT3 RS opremljenom pneumaticima dimenzija 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21, i koje je provedeno na stazi Andaluzija u Španjolskoj (11/2019) nakon 15 krugova. Stvarni uvjeti mogu se razlikovati.

ZA CESTOVNU UPOTREBU

• Pridržavajte se vrijednosti tlaka u gumama koje preporučuje proizvođač automobila.

ZA UPOTREBU NA STAZI
KAKO REGULIRATI TLAK U GUMAMA NA STAZI
 

• Prvi dan na stazi nakon dulje stanke: Uvijek krenite s vrijednostima tlaka koje proizvođač automobila preporučuje za cestovnu upotrebu.
• Pripremite svoje gume: Postepeno zagrijte gume:
    – 2 kruga odvezite ujednačenim, sporijim ritmom
    - 3 kruga odvezite bržim ritmom.
• Podešavanje tlaka u gumama na toplo: 
   – Po sunčanom vremenu: Ponovno napumpajte gume na vrijednost tlaka koju preporučuje proizvođač automobila.
   – Po kiši: nemojte mijenjati vrijednost tlaka (može biti veća od vrijednosti koju preporučuje proizvođač automobila).
•  Nakon nekoliko odvezenih krugova: Možete malo podesiti vrijednost ovisno o istrošenosti profila i balansiranju kotača na automobilu.

 

PRIJE NAPUŠTANJA STAZE I ZA PONOVNU VOŽNJU PO CESTI
•  Uvijek provjerite razinu istrošenosti guma i preostalu dubinu gazećeg sloja (mora biti minimalno 1,6 mm) te provjerite ima li kakvih oštećenja na gumama.
•  Nakon što se gume ohlade, ponovno ih napumpajte na vrijednosti tlaka koje preporučuje proizvođač automobila.
•  Ne zaboravite uključiti sve elektroničke sustave za sigurnost i pomoć pri vožnji na svom automobilu i restirajte sustav za nadzor tlaka u gumama.
•  Ako ste izvršili neke posebne prilagodbe za vožnju po stazi (primjerice, ako ste promijenili vrijednost nagiba gume), važno je da ih vratite na vrijednosti za cestovnu upotrebu.
 

OPREZ!
• Ako se dulje vrijeme ne koriste, demontirajte gume MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 (zajedno s kotačima) i smanjite vrijednost tlaka na polovinu uobičajene vrijednosti za skladištenje.
• Gume uskladištite na suhom i čistom mjestu, podalje od izravne sunčeve svjetlosti i izvora zračenja (električnih uređaja i materijala/kemikalija) te pri temperaturi iznad 0 °C (32 °F) u skladu s preporukama tvrtke Michelin iz tehničke dokumentacije ili s web-mjesta.
• Nemojte upotrebljavati, skladištiti ni transportirati gume MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 pri temperaturama okoline nižim od -10 °C (14 °F).
• U tim uvjetima može doći do negativnog utjecaja na komponente gume, što može rezultirati nižim performansama, a pri niskim temperaturama može dovesti do pucanja ili oštećenja smjese gume čime se smanjuje potencijalna iskoristivost.
• Nikada nemojte upotrebljavati gume koje su napukle, puknute ili oštećene na bočnoj stijenci ili gazećem sloju. Ako niste sigurni, obratite se lokalnoj tehničkoj službi tvrtke Michelin
• Prilikom upotrebe kroz dulje razdoblje na intenzivan način na trkaćim stazama, imajte na umu da može doći do oštećenja gume i njezine karkase uslijed čestog prelaska preko rubnika na rubovima staze.
• Preporučujemo vizualni pregled guma nakon svake utrke i prije povratka na stazu.
• U slučaju dulje vožnje preko rubnika (ili česte off-road vožnje) preporučujemo vam da provjerite interno stanje gume i njezine konstrukcije tako što ćete je demontirati s kotača i odnijeti kod vulkanizera kako bi tamo pregledali ima li oštećenja, kako u unutrašnjosti tako i na vanjskim dijelovima gume.

Postavke geometrije, primjerice bočni nagib/zatur
• Na stazi se postavke geometrije (prvenstveno bočni nagib) mogu promijeniti kako bi se povećala brzina u zavojima i držanje ceste radi maksimalnog prianjanja guma, ali isto tako kako bi se spriječilo prekomjerno trošenje/zamor materijala na vanjskom ramenom dijelu. 
• Bočni nagib: za optimalne rezultate na stazi postavke negativnog bočnog nagiba moraju biti između -1,5° i  -3° ovisno o stazi i tipu vozila. NIKADA ne prekoračujte vrijednost od -4° negativnog bočnog nagiba
• Vrijednosti bočnog nagiba za cestovnu upotrebu moraju biti utemeljene na preporučenim postavkama za cestovnu upotrebu kako bi se osigurala ispravna razina upravljivosti i pravilno ponašanje vozila i guma.


 

PREPORUKE ZA UPOTREBU
• MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 connect gume su za trkaću stazu (polu „slick”) optimizirane za upotrebu na SUHIM stazama.
Na mokrim stazama ili cestama polu „slick” gumama, a posebice ako su istrošene, značajno može naškoditi aquaplaning. Po mokrim cestama vozite oprezno i smanjite brzinu. Provjerite jesu li uključeni svi sustavi za pomoć pri vožnji.
Međutim, te gume udovoljavaju pravnim zahtjevima za upotrebu na javnim autocestama i otvorenim cestama u državama u kojima se prodaju.
• Zbog uvjeta upravljivosti na stazi i cesti strogo se preporučuje montaža sve 4 gume u kompletu.
• Kompatibilno sa sustavom Michelin Track Connect. [+ poveznica na stranicu https://www.michelin.co.uk/auto/home-auto/michelin-track-connect] 


Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta