michelin7

PNEUMATICI MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV

michelinpilotsport4suv

Segment SUV vozila jako se proširio proteklih godina s brojnim novim modelima doista visokih performansi.

To postavlja nove izazove pred dizajnere pneumatika – puno više gravitacijsko središte u odnosu na uobičajene sportske eautomobile i teža karoserija koja treba pneumatike koji dobro podnose više i šire centrifugalne/bočne sile.  Zato je tvrtka Michelin razvila nov i poseban proizvodni program pnenumatika Pilot Sport 4 SUV – iskonski sportske pneumatike posebno prilagođene za SUV vozila – različite od sportskih SUV pneumatika. Novi proizvodni program Michelin Pilot Sport 4 SUV zamjenjuje proizvodni program Michelin Latitude Sport 3 i prikladan je za upotrebu na svim SUV vozilima – 4X4, kompaktnim, srednjih dimenzija, premium i sportskim, među kojima je poseban rast zabilježen baš u posljednjoj kategoriji. Ti novi pneumatici objedinjuju sve važne inovacije iz grupacije Michelin i nove tehnologije iz proizvodnog programa Michelin Pilot Sport, s posebnim naglaskom na kontrolu i stabilnost pri velikim brzinama uz istodobno zajamčenu sigurnost i dugi vijek trajanja pneumatika.

Pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV promijenit će mišljenje stvoreno o visokoučinkovitim pneumaticima za premium i sportska SUV vozila. Pneumatici su razvijeni u suradnji s najzahtjevnijim proizvođačima automobila i dio su obitelji Michelin Pilot već poznate po sigurnim i svestranim visokoučinkovitim pneumaticima.

michelin2
tyrecircle

Pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV jamče iznimnu udobnost i užitak pri vožnji sportskih SUV vozila, uz zajamčenu sigurnost na suhim i mokrim kolnicima, a imaju dulji vijek trajanja od konkurenata. Tvrtka Michelin sve te značajke uspjela je objediniti rabeći tehnologije iz proizvodnje pneumatika za motosport te primjenom inovacija preuzetih iz najnovijih pneumatika Formule E.

ASIMETRIČAN DIZAJN GAZEĆEG SLOJA

Novi pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV iznimno dobro drže cestu u odnosu na konkurente zahvaljujući asimetričnom dizajnu gazećeg sloja: vanjski dio za suhe uvjete i unutarnji dio za mokre uvjete. Isto tako, pneumatici imaju novu smjesu gume koja se sastoji do inovativnih elastomera (1) i finog silicija.

Iznimno reaktivan dizajn gazećeg profila pneumatika prilagođava se uvjetima ceste dinamičkom interakcijom između profila gazećeg sloja i napredne smjese gume gazećeg sloja i jamči savršeno upravljanje dodirnom površinom pneumatika s tlom. Utori gazećeg sloja dizajnirani su da osiguraju kruću površinu gazećeg sloja i bolje bočno prianjanje. Za optimizaciju preciznosti pri vožnji gazeći sloj opremljen je tehnologijom „Dynamic Response”,’ remenom s hibridnim pojačanjem od aramida i najlona.

DUGOVJEČNI PNEUMATICI

Dok asimetrični gazeći sloj jamči izvrsno držanje ceste, pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV mogu se pohvaliti i dugim vijekom trajanja zahvaljujući krutim blokovima gazećeg sloja s dvoslojnim karkasom velike gustoće koja dodatno povećava tu krutost.

 

michelin5
michelin6
MAKSIMALNA UDOBNOST – MINIMALNA BUKA

Pneumatici su dizajnirani s ciljem da osiguraju maksimalan užitak pri vožnji, uz zajamčenu sigurnost, vozačima premium SUV vozila i iznimno su dugovječni. Posebno su dizajnirani za povećanje udobnosti pri vožnji i smanjenje buke koja se pritom stvara.

michelin4
DIZAJN PREMIUM TOUCH:
ATRAKTIVNA ZAVRŠNA OBRADA ZA SUV VOZILA
 

Pneumatici Pilot Sport 4 SUV imaju bočne stijenke na bazi tehnologije „Michelin Premium Touch” ili, drugim riječima, bočne stijenke visokog kontrasta koje su baršunasto meke na dodir. Pneumatici su zbog toga lako prepoznatljivi i ističu se u svijetu tih ekskluzivnih vozila. Većina premium i sportskih SUV vozila opremljena je naplatcima od lake legure velikog promjera pa pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV štitnik naplatka koji štiti kotače od lake legure u zavojima i pri vožnji gradskim kolnicima.

michelin7

BROJ 1 PREMA NEOVISNIM ISPITIVANJIMA

Pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV produkt su jedinstvenog „znanja” koje posjeduje tvrtka Michelin i posebno su ih dizajnirali strastveni i posvećeni inženjeri za razvoj pneumatika i pritom postavili nove standarde u kategoriji koja je već broj 1 u svom segmentu. Prilikom ispitivanja koja je provela neovisna agencija TÜV SÜD u Njemačkoj, pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV bili su bolji od šest konkurenata u nekoliko ključnih područja performansi.

SIGURNI PNEUMATICI POSTOJANIH PERFORMANSI

BROJ 1 PO PITANJU KOČENJA NA SUHIM(1) I MOKRIM(2) POVRŠINAMA

Pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV bolji su od konkurenata po pitanju kočenja na suhim i mokrim površinama. Ispitivanja koja je provela agencija TÜV SÜD pokazala su da pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV na mokrim površinama imaju zaustavni put 1,8 metara(1) kraći u odnosu na konkurente.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ISPITIVANJE KOČENJA NA SUHOM(1)

b rs 0

Na mokrom i u novim uvjetima, zaustavni put im je u prosjeku 3,15 metara(2)  kraći nego kod konkurenata.

Razlika zaustavnog puta još je veća ako se uspoređuju korišteni pneumatici(2)  – tu je zaustavni put

pneumatika Michelin Pilot Sport 4 SUV 5,2 metara kraći u odnosu na prosječnu vrijednost konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ISPITIVANJE KOČENJA NA MOKROM(3)

b rs
b rs 1
DRŽANJE MOKRE CESTE I PERFORMANSE (3)

Na mokroj stazi dugoj 1050 metara, pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV su u prosjeku 2,88 sekunde(3) brži od konkurenata.

 

VIJEK TRAJANJA U KILOMETRIMA

Pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV prednjače pred glavnim konkurentima i po pitanju vijeka trajanja pneumatika, pa tako omogućuju prelazak 9100km(4)  više u odnosu na prosječnu vrijednost konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – ISPITIVANJE VIJEKA TRAJNJA(4)

b rs 2
b rs 3
POPIS DIMENZIJA

2019. godine novi pneumatici Michelin Pilot Sport 4 SUV bit će dostupni u 53 dimenzije, od čega 18 njih kao novi proizvodi

*(plavo označeno dolje)
* dimenzije u kojima raniji proizvodi Michelin (SUV i PC) nisu postojali u istoj tehnologiji (standardno ili runflat).

(1) Temeljem rezultata ispitivanja kočenja na suhim cestama, pri brzini između 100 i 0 km/h, koje je proveo proizvodni odjel agencije TÜV-SÜD na zahtjev tvrtke Michelin, u rujnu 2018. godine na pneumaticima dimenzija 235/60 R 18 107W s vozilom Audi Q5 2.0 TDI. 
(2)  Temeljem rezultata ispitivanja kočenja na mokrim cestama, pri brzini između 80 i 20 km/h, koje je proveo proizvodni odjel agencije TÜV-SÜD, na zahtjev tvrtke Michelin, u kolovozu August 2018. na pneumaticima dimenzija 235/60 R 18 107W s vozilom Audi Q5 2.0 TDI. 
(3)  Temeljem rezultata ispitivanja upravljivosti na mokrim cestama, na stazi dugoj 1050 m, koje je proveo proizvodni odjel agencije TÜV-SÜD, na zahtjev tvrtke Michelin, u kolovozu August 2018. na pneumaticima dimenzija 235/60 R 18 107W s vozilom Audi Q5 2.0 TDI. 
(4) Temeljem rezultata ispitivanja koje je proveo ISPITNI CENTAR DEKRA, na zahtjev tvrtke Michelin, u razdoblju između kolovoza 2018. i rujna 2018., na pneumaticima dimenzija 235/60R18 107W s vozilom Hyundai Sante Fe CRDi. Ispitivanja su provedena kroz više od 10.000 km stvarne upotrebe (D50), a procijenjeni vijek trajanja utemeljen je na ekstrapolaciji u odnosu na 1,6 mm.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta