PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Novosti i Press centar

Michelin na 65. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu

Michelin na 65. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu

Na svom štandu, na 65. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, Michelin će još jednom demonstrirati da su inovacije pneumatika u središtu njegovih poslovnih aktivnosti.

Zbog toga se istraživački i razvojni timovi ove Grupe trude prenijeti tehnologije, razvijene u trkačkom okruženju, u okruženje veliko serijskih automobila. Michelin Grupa je najavila de će aktivno sudjelovati u FIA Formula E prvenstvu. Tehnološko zanimanje za ovaj sport (u kojem sudjeluju potpuno električki automobili), činjenica da se utrke održavaju u središtima gradova i uporaba automobila jednosjeda, po prvi put opremljenih s 18-inčnim pneumaticima, predstavlja tehničke izazove za nove pneumatike. Michelinovo sudjelovanje pokazuje da utrke automobila mogu realna opipljiva rješenja za probleme mobilnosti ljudi i roba.

Michelin Grupa je objavila da je njihov pneumatik za ultra visoke performanse, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, jedini pneumatik koji je homologiran za dva nova izuzetna automobila, koji će biti predstavljeni na ovom salonu automobila, Ferrari 458 Speciale i Porsche 918 Spyder.

U skladu s MICHELIN Total Performance strategijom, koja omogućuje dobivanje viših performansi iz jednog pneumatika, ova kompanija je objavila da će se pneumatici MICHELIN Energy Saver + i MICHELIN Pilot Sport 3 ugrađivati u novi Peugeot 308, te će time pomoći da ovaj automobil bude štedljiviji uz osiguravanje izvanredne sigurnosti, upravljanja i dugotrajnosti.

HR_2013_DP_MICHELIN_IAA Frankfurt_HR.pdf

KONTAKT ZA TISAK

Simona LUPICA

PR Manager

simona.lupica@michelin.com