pilot sport 4 suv fr

KAKO SU GUME MEĐUSOBNO POVEZANE U JEDNA EKOSUSTAV ZAHVALJUJUĆI TEHNOLOGIJI RFID

RFID (radio-frekvencijska identifikacija) tehnologija je koja upotrebljava radijsku frekvenciju za memoriranje, pohranu i snimanje podataka na neki uređaj kako bi je potom mogla dohvatiti na daljinu.

Kad se integrira u gume u fazi projektiranja, ova tehnologija jamči pouzdanu identifikaciju prema jedinstvenoj identifikacijskoj oznaci koja se ne može krivotvoriti i koja se može očitati s gume u svakom trenutku, sve do trenutka njezinog recikliranja.

Koje su prednosti tehnologije RFID?

RFID tehnologija poboljšava mogućnost praćenja, učinkovitost i sigurnost tijekom čitavog životnog vijeka gume, uključujući i njezino recikliranje. Sad je već postala standard na tržištu.

Tehnologija RFID također omogućuje bolje rukovanje jamstvima i reklamacijskim zahtjevima, optimizira praćenje guma, posebice tijekom promjene zimskih guma za ljetne i obrnuto. Tako se omogućuje jednostavnije praćenje stanja vozila i može se predvidjeti održavanje ili servis. 

Tehnologija RFID već je prisutna na kamionskim gumama i u motosportu, a sada je cilj integrirati je u sve gume za laka komercijalna vozila marke MICHELIN do 2024.

Kako tehnologija RFID funkcionira?

Saznajte kako tehnologija RFID poboljšava upravljanje gumama tijekom njihovog životnog vijeka: od proizvodnje pa sve do recikliranja.

What is RFID? Why RFID in tires?

Kako tehnologija RFID funkcionira?

microsoftteams image 26

Bezbrižnost i sigurnost

Ova će vam tehnologija u budućnosti omogućiti lakše praćenje guma zahvaljujući ključnim informacijama koje pruža: marka, model, dimenzija, identifikacijski broj... Tako ćete moći sigurno nastaviti s vožnjom.

Bolji nadzor i održavanje gume

Zahvaljujući informacijama koje tehnologija RFID pruža, vaš prodavač automobila moći će bolje održavati vaše gume i upravljati svim eventualnim promjenama i izmjenama (primjerice kod zamjene zimskih za ljetne gume i obrnuto)

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Više jamstva

A kad poželite poslati reklamacijski zahtjev, vaša se guma može jednostavno i brzo identificirati i tako se može lakše dogovoriti zamjena.

Zaštita

RFID podaci se zaključavaju nakon šifriranja tijekom postupka proizvodnje gume.
Tehnologija praćenja dobro je zaštićena od krađe i krivotvorenja ali i od oštećenja, starenja i vremenskih nepogoda.

microsoftteams image 28

Često postavljana pitanja

Koji su podaci šifrirani na gumi u oznaci RFID?

Oznaka RFID na gumi sadrži jedinstvenu identifikaciju oznaku gume. Radi se o originalnoj i jedinstvenoj identifikacijskoj oznaci gume, u formatu SGTIN-96, koja sadrži prefiks za broj tvrtke, šifru artikla i jedinstveni serijski broj koji se gumi dodjeljuje prilikom proizvodnje. Oznake RFID postavljene na gume MICHELIN u skladu su s međunarodnim normama ISO 20909 i ISO 20910.

Koji su podaci dostupni zahvaljujući oznaci RFID na gumama MICHELIN?

RFID čitač koji očitava oznaku RFID s gume automatski prikazuje komercijalni opis gume (dimenzije, marka, proizvodni program/asortiman). Radi se o osnovnoj razini usluge koju pruža industrija proizvodnje guma. Svi ostali podaci povezani s oznakom RFID na gumi iziskuju prethodno odobrenje korisnika gume.

Koja je uloga oznake RFID na gumama MICHELIN?

Oznaka RFID na gumama MICHELIN omogućuje identifikaciju gume u svakom trenutku tijekom njezinog životnog vijeka. To znači da se može poboljšati usluga koja se pruža i povećati produktivnost, smanjiti negativni učinak na okoliš, poboljšati iskustvo kupaca, povećati sigurnost vozača te osigurati sigurno recikliranje gume na kraju njezinog životnog vijeka.

Nalaze li se među podacima na oznaci RFID neki moji osobni podaci?

Putem jedinstvene identifikacijske oznake povezane s oznakom RFID na gumi nije moguć pristup vašim osobnim podacima bez vašeg prethodnog odobrenja. Podaci koji su dostupni obično se odnose na stvari kao što je specifični serijski broj gume.

Tko sve može očitavati podatke s RFID oznake na mojim gumama? 

Svatko tko posjeduje čitač, pripadajući API i ima odobrenje potrošača za prikupljanje podataka o gumama.

Može li se oznaka RFID na gumama MICHELIN deaktivirati?

Nakon što se postavi na gumu, identifikacija oznaka gume ne može se mijenjati i oznaka se ne može deaktivirati a da se pritom ne ošteti sama guma. Zato se oznaka RFID ne može deaktivirati.

Kako mogu provjeriti nalazi li se oznaka RFID na gumama MICHELIN na mojem vozilu?

Potrebni su nam neki podaci koji se nalaze na gumama na vašem vozilu da bismo vam mogli odgovoriti na to pitanje. Ispunite obrazac za kontakt u nastavku ako želite više informacija.

Ako imate kakvih pitanja u vezi s tehnologijom RFID, možete se obratiti korisničkoj podršci

Kako bismo vam pružili najbolji mogući odgovor, ispunite obrazac u nastavku

*obavezni podaci

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

Ako želite saznati kako Michelin upotrebljava i obrađuje vaše podatke, pročitajte naša pravila o privatnosti.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta