SAŽETAK

Sažetak

Michelin je posvećen zaštiti Vaših osobnih podataka kao i otvorenosti i transparentnosti o tome koje podatke prikupljamo i kako ćemo te podatke koristiti. Ova pravila tumače kako će bilo koji osobni podatak koji prikupimo u trenutku korištenja naše mrežne stranice ili naših digitalnih usluga, ili podaci koje ste nam Vi pružili, biti od nas obrađeni.

Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeća pravila kako biste razumjeli naša stajališta i praksu u vezi sa Vašim osobnih podacima i načinu na koji ćemo s podacima postupati.

 1.  Tko smo i na koji način nas možete kontaktirati
 2.  Naše mrežne stranice pokrivene ovim pravilima o zaštiti privatnosti
 3.  O našem službeniku za zaštitu osobnih podataka
 4.  Ostala pravila koja biste trebali pročitati
 5.  Podaci koje od Vas prikupljamo
 6.  Podaci koje o Vama prikupljamo iz drugih izvora
 7.  Gdje pohranjujemo Vaše osobne podatke
 8.  Dijeljenje Vaših osobnih podataka
 9.  Koliko dugo ćemo zadržati Vaše osobne podatke
 10.  Vaša prava sukladno zakonodavstvu o zaštiti podataka
 11.  Što možete učiniti ako niste zadovoljni s načinom na koji upotrebljavamo vaše podatke
 12.  O sigurnosti podataka
 13.  Promjene naših pravila o zaštiti privatnosti

 

1. Tko smo mi i na koji način nas se može kontaktirati

Puni naziv našeg društva je

MICHELIN HRVATSKA d.o.o. i mi smo voditelji obrade podataka. Ako nas želite kontaktirati, možete to učiniti na više načina:

 • Možete nam poslati e-mail na dataprivacy_EUC@michelin.com
 • Možete nam poslati dopis na sljedeću adresu: MICHELIN HRVATSKA, Zagrebačka 99, 10360 Sesvete

 

2. Naše mrežne stranice pokrivene ovim pravilima o zaštiti podataka

Podaci navedene u ovim pravilima primjenjive su na sve Michelin-ove mrežne stranice.

3. O našem savjetniku za zaštitu osobnih podataka

Dok su svi u Michelin-u predani zaštiti i poštivanju Vaših osobnih podataka, imamo i savjetnika za zaštitu osobnih podataka koji se bavi svim aspektima zaštite osobnih podataka u Michelin-u.

Možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu osobnih podataka slanjem  e-maila na dataprivacy_EUC@michelin.com.

4. Ostala pravila i informacije koje Vam predlažemo da pročitat

Dok ova pravila o zaštiti podataka sadrže sve potrebne informacije o načinu prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka na našim mrežnim stranicama, postoje i dodatne informacije koje predlažemo da pročitate.

Ovo su naša glavna pravila o zaštiti podataka za uporabu mrežnih stranica i digitalnih servisa i proizvoda koje nudi Michelin. Ipak, postoje dodatne informacije u pravilima o zaštiti podataka za posebne digitalne proizvode i usluge. Molimo Vas da pročitate ta pravila kada se registrirate ili pretplatite na te proizvode i usluge.

Naša pravila o kolačićima

Kada koristite našu mrežnu stranicu i ostale digitalne proizvode i usluge koje pružamo, podaci mogu biti prikupljani putem kolačića kako bi Vas raspoznali od drugih korisnika naše mrežne stranice i drugih digitalnih proizvoda i usluga. Imamo odvojena Pravila o kolačićima koja objašnjavaju na koji način i za koju svrhu koristimo kolačiće. 

Predlažemo da pročitate naša pravila o kolačićima ovdje: https://www.michelin.com.hr/cookies-policy

Uvjeti korištenja

Naši Uvjeti korištenja internetske stranice sadrže uvjete pod kojima možete koristiti našu mrežnu stranicu i koje biste trebali pročitati uz ova pravila o zaštiti podataka.


Naše Uvjete korištenja mrežne stranice možete pročitati ovdje https://www.michelin.com.hr/pravne-napomene -Povezane platforme.

Naša stranica povremeno može sadržavati poveznice na i od mrežnih stranica i digitalnih platformi naših partnerskih mreža, oglašivača i povezanih društava. Ako slijedite poveznicu na bilo koju od ovih mrežnih stranica, molimo Vas da uzmete u obzir da svaka od ovih mrežnih stranica ima svoja pravila o zaštiti podataka i da ne preuzimamo nikakvu odgovornost za ta pravila. Molimo Vas da provjerite ta pravila prije nego što dostavite bilo kakve osobne podatke tim internetskim stranicama

5. Podaci koje možemo prikupljati neposredno od Vas

Ovaj odjeljak određuje:

 • kako prikupljamo vaše osobne podatke;
 • kategorije podataka koje prikupljamo;
 • opis načina na koji planiramo koristiti podatke koje prikupimo; i
 • zakonsku osnovu na koju se oslanjamo pri obradi prikupljenih podataka

Kada nam dostavite podatke (na primjer, podatke iz gore navedenih situacija), u nekim slučajevima ćemo Vas također tražiti dodatne, dobrovoljne podatke. Ovi podaci biti će utvrđeni kao dobrovoljni i koriste se kako bi nam pomogli da bolje shvatimo naše kupce i skrojimo naše usluge prema njima.

6. Podaci koje prikupljamo od trećih

 • Možemo zaprimati podatke o Vama (kao što su puno ime, pozicija unutar našeg ugovornog partnera, email adresu i telefonski broj) koje nam pruže naši ugovorni partneri, pravne osobe, ako ste zastupnik / kontakt osoba određena od tih pravnih osoba za osiguranje izvršavanja ugovora sa Michelin-om.

Obrađivati ćemo ove podatke za naše zakonite interese, jer će nam oni omogućiti izvršavanje ugovornih obveza i komunikaciju sa našim ugovornim partnerom u kontekstu izvršavanja trgovačkog ugovora. Osim ako vas ne obavijestimo drugačije, ove podatke ćemo koristiti samo za upravljanje i primjenu ugovornog odnosa sa partnerom kojeg vi zastupate.

Podaci će biti čuvani tijekom trajanja ugovora, osim ako vaše društvo odredi drugog zastupnika / kontakt osobu. Korespondencija sa vama će međutim biti zadržana dulje, koliko je potrebno za poslovne ciljeve i ciljeve arhiviranja, ovisno o tematici.

 • Možemo zaprimati podatke o vama ako koristite bilo koje druge mrežne stranice kojima mi upravljamo ili bilo koje druge proizvode i/ili usluge koje pružamo. Također, blisko surađujemo sa trećima (uključujući, na primjer, poslovne partnere, podizvođače u tehničkim uslugama, uslugama plaćanja, pružatelje usluga analitike, pretrage podataka i agencije za kreditni rejting) i možemo od njih zaprimati podatke o vama.

Pravna osnova za ovu obradu su naši zakoniti interesi, poglavito nadziranje i poboljšanje naše mrežne stranice, proizvoda i usluga.

 • Možemo zaprimati podatke iz zapisa naših mrežnih servera, primjerice podatke o vašem računalu, kao što su vaša IP adresa, operativni sustav i tip preglednika („Podaci o korištenju“). Ove podatke koristimo za upravljanje sustavom i analiziranje kako korisnici koriste naše mrežne stranice i digitalne platforme. Također nam pomaže pružiti najbolju mrežnu infrastrukturu za vaše mrežne aktivnosti.

Pravna osnova za ovu obradu su naši zakoniti interesi, poglavito nadziranje i poboljšanje naše mrežne stranice, proizvoda i usluga.

 • Kako je gore napomenuto, prikupljamo podatke korištenjem kolačića ili druge slične tehnologije pohranjene na vašem uređaju o tome kako koristite našu mrežnu stranicu, digitalne proizvode i usluge. Kolačići sadrže podatke koje su prenesene na tvrdi disk vašeg računala. Pomažu nam poboljšati naše mrežne stranice i pružiti vam bolju i personaliziraniju uslugu. Našu Pravila korištenja kolačića možete pročitati ovdje:  https://www.michelin.com.hr/cookies-policy .
 • Također prikupljamo podatke sa naših stranica društvenih mreža, uključujući likeove, shareove, i tweetove i o sadržaju na stranicama društvenih mreža.
 • Podaci koje prikupimo o Vama iz drugih pouzdanih izvora podataka. Ovi podaci biti će prikupljani iz javno dostupnih evidencija, kao što je Trgovački registar.

 

7. Gdje pohranjujemo vaše osobne podatke

U pravilu pohranjujemo vaše osobne podatke na našim lokalnim serverima. Također možemo prenijeti vaše osobne podatke izvan Rumunjske, kako je obrazloženo niže.

Međunarodni prijenos osobnih podataka

Michelin je međunarodna grupa sa bazama podataka u raznim državama u kojima posluje.  Michelin može prenositi Vaše osobne podatke unutar grupe na jednu od svojih baza podataka ili svojim vanjskim partnerima koji se nalaze izvan Vaše matične države.

Obzirom da razine zaštite podataka variraju diljem svijeta, ne prenosimo Vaše osobne podatke društvima  Michelin grupe ili  trećim društvima izvan Europske unije osim ako ova društva nude jednaku ili sličnu razinu zaštite osobnih podataka kao Michelin.

Za prijenose unutar Michelin-a, društvo je usvojilo unutarnja pravila prijenosa osobnih podataka od Europske Unije ili Europskog gospodarskog prostora. Na zahtjev, možemo Vam dostaviti više podataka o takvim prijenosima.

Na prijenose podataka izvan grupe primjenjuju se ugovori koji sadržavaju odredbe Europske komisije o obvezi dobavljača osnovanih izvan EU da jamče sličnu razinu zaštite kao što je onaj u Vašoj matičnoj državi.

U vezi sa poslovima mrežnog udomljavanja koje pruža LinkbyNet, podaci mogu, u određenim slučajevima, biti preneseni izvan EGP od strane društva LinkbyNet grupe zbog obavljanja poslova podrške koji će se pružati iz Kanade (država sa dostatnom razinom zaštite), Vijetnama i Mauricijusa. Ti prijenosi podvrgnuti su Obveznim korporativnim pravilima LinkbyNet grupe.

Iako smo predani očuvanju sigurnosti Vaših osobnih podataka, mrežni prijenos podataka preko interneta nije u potpunosti siguran. Zajedno sa našim pružateljima usluga nastojati ćemo da Vam pružimo najbolju zaštitu Vaših osobnih podataka, ali pruženi podatak je isključivo na Vaš rizik.

8. Dijeljenje Vaših osobnih podataka

Primatelji vaših osobnih podataka su isključivo ograničeni na osobe kojima je potrebno saznanje o takvim podacima da izvršavaju svoje dužnosti.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti kako slijedi:

 • Unutar Michelin grupe

Možemo otkriti vaše osobne podatke svakom članu grupe, što podrazumijeva naše podružnice, naše krajnje holding društvo i njegove podružnice, u opsegu potrebnom za  istu svrhu inicijalne obrade utvrđene ovim pravilima.

 • Pružateljima usluga

Michelin može podijeliti Vaše osobne podatke sa pružateljima usluga koje Michelin može koristiti za obradu Vašeg zahtjeva ili pružanje usluga. Ovi pružatelji usluga su ugovorno obvezani čuvati povjerljivost i sigurnost osobnih podataka koje zaprime i koristiti Vaše osobne podatke samo na temelju naših uputa.

 • Javnim tijelima

Ako smo obvezni otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke u svrhu pridržavanja sa bilo kojom pravnom obvezom, ili u svrhu provođenja ili primjene naših uvjeta uporabe i drugih ugovora; ili u svrhu zaštite prava, imovine ili sigurnosti Michelin Grupe, naših kupaca ili drugo.

 • Drugi slučajevi

U slučaju prodaje nekog poduzeća ili imovine, prilikom kojeg događaja možemo otkriti vaše osobne podatke potencijalnom kupcu takvog poduzeća ili imovine.

9. Koliko dugo čuvamo osobne podatke

U pravilu, nećemo čuvati Vaše osobne podatke za bilo koju svrhu ili svrhe dulje nego što je potrebno za izvršenje svrhe zbog koje ih prikupljamo, uključujući za svrhe ispunjenja bilo koje pravnih, računovodstvenih i izvještajnih zahtjeva.

Za utvrđenje prikladnog razdoblja zadržavanja osobnih podataka, razmatramo iznos, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik štete od neovlaštene upotrebe ili otkrivanja Vaših osobnih podataka, svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke i da li možemo ostvariti te svrhe putem drugih sredstava i primjenjive zakonske pretpostavke.

U nekim okolnostima možete tražiti od nas da izbrišemo Vaše podatke: pogledajte niže Vaše pravo na brisanje za više informacija.

U nekim okolnostima možemo anonimizirati Vaše osobne podatke (tako da više ne mogu biti povezani s Vama) za istraživačke ili statističke svrhe u kojem slučaju možemo koristiti ove podatke neograničeno bez daljnje obavijestim Vama.

U vezi sa poslovima mrežnog udomljavanja koje pruža LinkbyNet, podaci mogu, u određenim slučajevima, biti preneseni izvan EGP od strane društva LinkbyNet grupe zbog obavljanja poslova podrške koji će se pružati iz Kanade (država sa dostatnom razinom zaštite), Vijetnama i Mauricijusa. Ti prijenosi podvrgnuti su Obveznim korporativnim pravilima LinkbyNet grupe.

10. Vaša prava prema propisima o zaštiti podataka

Propisi o zaštiti podataka daju Vam određena prava kada se radi o obradi Vaših podataka. To su prava na:

Pravo na informiranost

Pravo na pristup Vašim podacima

Pravo na ispravak Vaših podataka

Pravo na brisanje Vaših podataka

Pravo na ograničenje obrade

Pravo na prenosivost podataka

Pravo na prigovor obradi

Pravo na informiranost

Imate pravo biti informirani o tome kako prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke, uključujući tko smo mi, kako koristimo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava u odnosu na Vaše osobne podatke. Prikupili smo sve podatke koje trebate u ovoj obavijesti o privatnosti.

Pravo pristupa Vašim podacima

Imate pravo na pristup osobnim podacima koje posjedujemo o vama. Možemo potvrditi da li su Vaši podaci obrađivani ili ne, te Vam pružiti pristup Vašim osobnim podacima.

Pravo na ispravak Vaših podataka

Ako su Vaši osobni podaci netočni ili nepotpuni, ovlašteni ste tražiti da se ti podaci isprave i ažuriraju. Ako smo otkrili vaše podatke bilo trećima, gdje je to moguće, obavijestiti ćemo ih o svim promjenama o kojima nas obavijestite. Osobne podatke koje čuvamo o Vama možete ažurirati kontaktirajući nas bilo kojom od kontakt metoda u ovim pravilima o privatnosti.

Pravo na brisanje Vaših podataka

Imate pravo zahtijevati brisanje ili micanje Vaših osobnih podataka kada nema razloga da nastavimo s njihovom obradom. Okolnosti u kojima možete zahtijevati pravo na zaborav uključuju okolnosti kada podaci nisu više nužni o odnosu na svrhu za koju su izvorno prikupljeni ili obrađeni i gdje ste povukli svoju suglasnost na obradu.

Postoje ograničene okolnosti u kojima se ne primjenjuje pravo na zaborav – ako želite znati koje, slobodni ste pitati.

Pravo na ograničenje obrade

Također imate pravo „blokirat“ ili suzbiti obradu Vaših osobnih podataka u određenim okolnostima, kao kada zahtijevate od Michelina da čuva podatke koje bismo u redovnim okolnostima izbrisali za utvrđenje, izvršenje ili obranu od pravnih zahtjeva koje u koje ste uključeni. Ako želite da suzbije vaše osobne podatke, prestati ćemo sa daljnjom obradom, osim pohrane.

Pravo na prenosivost podataka

Ako ste nam pružili podatke u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno-čitljivom formatu i mi ih obrađujemo temeljem Vašeg pristanka ili ugovora koji smo sklopili sa Vama, možete tražiti od nas da premjestimo ili prenesemo Vaše osobne podatke drugom pružatelju usluga ili umnožimo Vaše podatke za vaše vlastite svrhe.

Pravo na prigovor

Imate pravo zahtijevati od nas da ne obrađujemo Vaše osobne podatke za naše legitimne interese, uključujući marketinške svrhe. U pravilu ćemo Vas obavijestiti (prije prikupljanja Vaših podataka) ako namjeravamo koristiti Vaše podatke za takve svrhe ili ako namjeravamo otkriti Vaše podatke bilo kojoj trećoj strani u te svrhe. Možete se koristiti svojim pravom da spriječite takvu obradu označavanjem određenih kućicama na formularima koje koristimo za prikupljanje Vaših podataka. Također se možete koristiti pravom u svako doba kontaktirajući nas na dataprivacy_EUC@michelin.com. Osim za obradu u marketinške svrhe, ljubazno Vas molimo da nam pružite detalje o razlozima vezanim uz vašu posebnu situaciju, kako bismo ocijenili možemo li se prilagoditi Vašem prigovoru ili Vam pružiti detalje o načinu na koji mi takve situacije rješavamo.

Dodatne podatke o Vašim pravima zaštite podataka od Agencije za zaštitu osobnih podatakamožete pronaći na www.azop.hr

11. Što možete učiniti ako niste zadovoljni

Predani smo zaštiti i poštovanju vaših osobnih podataka. Međutim, ukoliko niste zadovoljni s načinom kako prikupljamo ili obrađujemo vaše podatke ili samo želite dodatne informacije o Vašim pravima, možete nas kontaktirati na sljedeće načine:

Surađivati ćemo s Vama kako bi razriješili bilo koji problem koji ćete imati i cilj nam je odgovoriti na svako pitanje koje postavite najranije moguće.

Također možete izjaviti prigovor na Agenciju za zaštitu osobnih podataka– daljnje informacije možete pronaći na www.azop.hr

12. O sigurnosti podataka

Michelin je uveo mjere zaštite privatnosti, sigurnosti i integriteta vaših osobnih podataka. Pristup osobnim podacima je ograničen na one zaposlenike i pružatelje usluga koji trebaju znati ove podatke i koji su obučeni da se pridržavaju pravila o povjerljivosti.

Na Michelin-ovim poslovnim stranicama, bankarski podaci biti će prikupljani za svrhe učinkovitog, pravo sigurnog procesa plaćanja. Ove mjere se mogu sastojati od SSL enkripcije (u svrhu da podaci budu nečitljivi drugima) tijekom prikupljanja ili prijenosa povjerljivih podataka. Navedeni podaci biti će korišteni samo za svrhe mrežnog plaćanja i neće biti čuvani.

Michelin osigurava da Vaše osobne podatke ne mijenjaju, oštećuju ili da im pristupaju neovlaštene treće strane.

13. Izmjene naših Pravila o privatnosti

Možemo izmijeniti naša pravila s vremena na vrijeme. Sve buduće izmjene ovih pravila biti će objavljene na ovoj stranici. Ako imate mrežni račun kod nas, možemo Vas obavijestiti o svim promjenama putem e-maila ili preko Vašeg računa sljedeći puta kada se prijavite.

Upotrebljavate nepodržani mrežni preglednik
Upotrebljavate preglednik koji ovo mrežno mjesto ne podržava. To znači da neke funkcionalnosti neće raditi kako je predviđeno. To može dovesti i do neobičnih pojava tijekom pregledavanja. Koristite ili ažurirajte/instalirajte jedan od sljedećih preglednika kako biste u potpunosti mogli iskoristiti prednosti ovog mrežnog mjesta