PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Koji su propisi o zimskim pneumaticima u Ujedinjenom Kraljevstvu?

U Europi svaka država ima specifične zakonske propise o uporabi zimskih pneumatika. Zimski pneumatici nisu zakonom obavezni u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zašto nije obavezno ugraditi zimske pneumatike?

Postoji nekoliko razloga zašto zimski pneumatici nisu u Ujedinjenom Kraljevstvu obavezni. Najočitiji razlog je što u mnogim dijelovima zemlje hladni vremenski uvjeti su rijetko tako teški da je potrebno propisati uporabu zimskih pneumatika. Drugi razlog je u tome što zbog rijetkosti snijega i leda na cestama, većina vozača u slučaju lošeg vremena neće krenuti u vožnju. Molimo, uzmite u obzir, iako lanci za snijeg nisu obavezni, u Ujedinjenom Kraljevstvu možete ih koristiti.

Zimski pneumatici i osiguranje

Kako zimski pneumatici u Ujedinjenom Kraljevstvu nisu obavezni, bilo je primjera u prošlosti da su osiguravajuće tvrtke dodavale premiju za korisnike koji koriste zimske pneumatike. Ova stavka je regulirana od strane Organizacije britanskih osiguravatelja (ABI). Ona je izdala izjavu koju je potpisalo nekoliko osiguravajućih tvrtki, koje su se dogovorile da ne primijene premiju ili promjene policu osiguranja ako ugradite zimske pneumatike. Ipak, snažno se preporučuje da nazovete vašeg osiguravatelja kako bi ga informirali da koristite zimske pneumatike.

Jedan zadnji naputak prije puta

Ako želite izbjeći bilo kakve probleme s vašim osiguravateljem, provjerite jesu li vaši zimski pneumatici pravilno ugrađeni u skladu sa specifikacijama vašeg vozila.

POGLEDAJTE VIŠE SAVJETA

Naši saveti za zimske gume

Kakvi su propisi o zimskim pneumaticima u inozemstvu?
Kakvi su propisi o zimskim pneumaticima u inozemstvu?

U Hrvatskoj postoje propisi o zimskim pneumaticima. Ali, jeste li upoznati s propisima u Europi za vaš sljedeći skijaški odmor?

Saznajte više
Kada ugraditi zimske pneumatike?
Kada ugraditi zimske pneumatike?

Zašto čekati snježnu oluju za ugradnju zimskih pneumatika? Saznajte zlatno pravilo glede zimskih pneumatika: kada temperatura padne ispod +7°C, vrijeme je za prelazak na zimske pneumatike.

Saznajte više

Više savjeta i videa

Naputci za opremanje vašeg vozila za vožnju tijekom zime
Svi naši savjeti u vezi zime
Naputci za bolju uporabu zimskih pneumatika
Sve o zimskim pneumaticima
Moja Zima s Michelinom Tijekom zime budite sigurni

PRONAĐI ODGOVARAJUĆI MICHELIN PNEUMATIK ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader