PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Koliko zimskih pneumatika trebam?

Mnogi ljudi se pitaju trebaju li u svoj automobil ugraditi 2 ili 4 zimska pneumatika. Ispod saznajte razloge zašto je suprotno uobičajenom razmišljanju, bolje ugraditi četiri kotača.

Sigurnost na prvom mjestu

Ako na vaš automobil odlučite ugraditi zimske pneumatike, treba li bi znati da se jako preporučuje ugradnja seta od četiri. Zapravo, ugradnjom dva različita seta na prednjoj i stražnjoj osovini vašeg automobila, povećavate rizik gubitka stabilnosti i balansa vašeg vozila. To će također povećati trošenje svih pneumatika. Dakle, ugradnjom seta od četiri zimska pneumatika zapravo dugoročno puno pametnije ulažete svoj novac…

Koji su rizici ugradnje zimskih pneumatikasamo naprijed?

Ako dva zimska pneumatika ugradite samo naprijed, to znači da je stražnji kraj vašeg automobila osjetljiv na ledene/mokre uvjete. To će općenito rezultirati u proklizavanju stražnjeg kraja, što će biti teško riješiti ako ste neiskusni. Povećavate rizik okretanja vozila tijekom ubrzavanja (automobili s pogonom na stražnje kotače) ili prilikom skretanja (za automobile s prednjim ili stražnjim pogonom).

Koji su rizici ugradnje zimskih pneumatika samo straga?

Ako dva zimska pneumatika ugradite samo straga, iskusit ćete jednaku neravnotežu između vaših kotača i mogli bi izgubiti kontrolu nad vašim vozilom i vjerojatno će doći do efekta podupravljanja – što znači da će se vaše vozilo nastaviti kretati bez obzira na vaše pokrete upravljačem.

Jedan zadnji naputak prije puta

Prije kretanja na put u hladnim vremenskim uvjetima, provjerite izvješća o uvjetima na cestama. To će vam pomoći u donošenju odluka u vezi vožnje i izbjegavanju opasnih situacija.

POGLEDAJTE VIŠE SAVJETA

Naši saveti za zimske gume

Koji je pravilan tlak zimskih pneumatika?
Koji je pravilan tlak zimskih pneumatika?

Tlak pneumatika jako je bitna komponenta sigurnosti automobila. Pročitajte kako postaviti pravilan tlak zraka vaših zimskih pneumatika.

Saznajte više
Kako provjeriti trošenje zimskih pneumatika?
Kako provjeriti trošenje zimskih pneumatika?

Bitno je često provjeravati trošenje vaših pneumatika kako bi se osigurala sigurnost vašeg vozila. Evo nekoliko odgovora na pitanja koje bi mogli imati na ovu temu.

Saznajte više

Više savjeta i videa

Naputci za opremanje vašeg vozila za vožnju tijekom zime
Svi naši savjeti u vezi zime
Naputci za bolju uporabu zimskih pneumatika
Sve o zimskim pneumaticima
Moja Zima s Michelinom Tijekom zime budite sigurni

PRONAĐI ODGOVARAJUĆI MICHELIN PNEUMATIK ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader