PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Kako spremiti zimske pneumatike?

Pravilno spremanje vaših zimskih pneumatika je bitno kako bi se izbjegla bilo kakva oštećenja. Evo nekoliko naputaka o najboljem načinu spremanja zimskih pneumatika.

Kako bi ih trebalo spremati?

Ne bi trebali držati vaše zimske pneumatike na otvorenom i nekorištene duže od mjesec dana na vašem vozilu jer bi moglo doći do njihovih oštećenja te to može negativno utjecati na njihove performanse. Umjesto toga, možete podići vaš automobil ili jednostavno skinuti zimske pneumatike. Ako skinete zimske pneumatike, označite njihovu poziciju na vašem automobilu. Na ovaj način, prilikom sljedeće ugradnje moći ćete rotirati njihov položaj kako bi ujednačili trošenje. Također se preporučuje prije spremanja oprati ih vodom, očistiti i pažljivo ih osušiti (kako bi se izbjegla korozija).

Gdje ih treba spremiti?

Pneumatike treba spremiti na hladno dalje od direktne sunčeve svjetlosti, izvora topline i ozona, kao što su vruće cijevi i električni generatori. Izlaganje ovim elementima na duže vrijeme iscrpit će oksidaciju pneumatika i agensa za zaštitu od vremena unutar mješavine gume, što će dovesti do pucanja. Garaže, podrumi i skloništa u vrtu idealni su za ovu svrhu i također možete radi zaštite kupiti specijalne vreće. Provjerite je li površina na koju ćete odložiti pneumatike čista i bez masnoća, goriva ili drugih supstancija koje bi mogle negativno utjecati na gumu. Ako živite u gradu, u stanu bez podruma, možete unajmiti uslugu spremanja pneumatika, koja se često naziva ”hotel za pneumatike”.

Koje je najbolje rješenje za spremanje?

Ako trebate kratkoročno rješenje za spremanje, možete poslagati pneumatike jedan na drugi dokle god nisu viši od 1,2 m. Ako je moguće, izbjegnite njihovo slaganje direktno na pod tako da koristite paletu. Ako tražite dugoročno spremanje, treba ih posložiti okomito na policu. Polica bi trebala biti udaljena 10 cm od tla.

Jedan zadnji naputak prije puta

Jesu li vaši zimski pneumatici ugrađeni na naplatke? U tom slučaju, bolje je objesiti ih ili ih postaviti u jedan red.

POGLEDAJTE VIŠE SAVJETA

Naši saveti za zimske gume

Koliko zimskih pneumatika trebam?
Koliko zimskih pneumatika trebam?

Mnogi ljudi se pitaju da li doista trebaju ugraditi 2 ili 4 zimska pneumatika na svoj automobil. Ispod provjerite razloge zašto je to potrebno, suprotno uvriježenim mišljenjima. Bolje je ugraditi četiri pneumatika.

Saznajte više
Kakvi su propisi o zimskim pneumaticima u Hrvatskoj?
Kakvi su propisi o zimskim pneumaticima u Hrvatskoj?

U Europi svaka država ima specifične propise u svezi uporabe zimskih pneumatika. U Hrvatskoj postoji propis o uporabi zimskih pneumatika.

Saznajte više

Više savjeta i videa

Naputci za opremanje vašeg vozila za vožnju tijekom zime
Svi naši savjeti u vezi zime
Naputci za bolju uporabu zimskih pneumatika
Sve o zimskim pneumaticima
Moja Zima s Michelinom Tijekom zime budite sigurni

PRONAĐI ODGOVARAJUĆI MICHELIN PNEUMATIK ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader