PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Izjava o zaštiti privatnosti

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Michelin osobito poštuje privatni život posjetitelja i korisnika svojih Internet stranica.

U ovom dokumentu opisuju se rješenja koja tvrtka Michelin primjenjuje, a koja se odnose na osobne podatke koje može prikupiti, njihovo korištenje i osobe kojima su namijenjeni.

Međutim, svaka Internet stranica Michelin usmjerena je poseban cilj i ima samo sebi svojstvene karakteristike. Ako su prikupljanja dodatnih osobnih podataka potrebna za neku Internet stranicu Michelin napose, o tome ćete biti obaviješteni na toj stranici.

Osobni podaci

Općenito gledajući, vi možete posjetiti Internet stranice Michelin, a da ne morate dati osobne podatke.

Može se dogoditi, kako bi se što bolje zadovoljile vaše potrebe, da Michelin od vas zatraži osobne podatke, kako bi mogao, na primjer, uspostaviti komunikaciju, obraditi zahtjev…

U tom slučaju radi se o, poimenice, vašim kontaktnim podacima (ime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte, itd.) i o ostalim posebnim podacima kao što su: korisnički ID, lozinka ili informacije o banci.

Prikupljanje osobnih podataka

Michelin će osobne podatke prikupljati samo za određenu svrhu, jasno navedenu i u skladu sa zakonom i naknadno te podatke neće koristiti na način koji nije usklađen s tom svrhom.

Kada tvrtka Michelin prikuplja osobne podatke, ona obavještava osobu na koju se to odnosi u trenutku ili prije prikupljanja, a u svakom slučaju prije njihovog korištenja za određene svrhe.

Michelin se obavezuje da će osobne podatke koristiti samo na prikladan i umjestan način koji ne prekoračuje svrhu za koju su podaci prikupljeni. Michelin će poduzeti sve mjere da osobni podaci koji se obrađuju budu točni i, ako je potrebno, ažurirani.

Upotreba podataka prikupljenih na stranicama Michelin

Michelin upotrebljava osobne podatke samo i isključivo za svrhe za koje su prikupljeni.

Kao primjer, Michelin bi mogao od vas zatražiti vaše osobne podatke kako bi:
  • vam mogao dati informacije o svojim proizvodima i uslugama
  • izvršavao i pratio vaše transakcije
  • sudjelovao u interaktivnim dijelovima svojih stranica
  • komunicirao i razvijao komercijalne odnose s vama
Michelin se obavezuje da vaše osobne podatke neće koristiti u komercijalne svrhe, a da prethodno nije dobio vašu suglasnost.

Primatelji osobnih podataka

Primatelji vaših osobnih podataka ograničavaju se isključivo na ovlaštene osobe koje smiju,  zbog svojih funkcija, znati vaše osobne podatke.

Michelin će podijeliti vaše osobne podatke s dobavljačima ili pružateljima usluga kojima se Michelin obraća kako bi obradio vaš zahtjev. Oni imaju ugovornu obavezu poštivati povjerljivost i sigurnost podataka koje dobivaju i smiju ih koristiti samo za potrebe povjerenog zadatka.

Michelin se također obavezuje da neće prodavati, iznajmljivati ili prepuštati vaše osobne podatke trećoj strani bez vaše suglasnosti, osim, poimenice, u sljedećim slučajevima: primjene sudske ili administrativne odluke kako ne se bi prekršile važeće zakonske odredbe, radi zaštite prava i dobara tvrtke Michelin.

Razdoblje čuvanja

Michelin neće čuvati osobne podatke dulje nego što je potrebno obzirom na svrhe prikupljanja ili dulje nego što je to predviđeno važećom zakonom.

Pravo pristupa, promjene, brisanja i suprotstavljanja

Vi možete, u bilo kojem trenutku, zatražiti od tvrtke Michelin pravo na pristup svojim osobnim podacima.
Također, imate pravo izmjene ili ukidanja ovih podataka ili suprotstavljanja, iz opravdanih razloga, da mi obrađujemo navedene podatke.

U slučaju komercijalne svrhe, vi možete koristiti svoje pravo suprotstavljanja i bez kakvog opravdanja.

Za ispunjavanje ovih prava, obratite se administratoru web mjesta dotične internet stranice i/ili Voditelju odjela za zaštitu osobnih podataka.        

Sigurnost podataka

Michelin je ustanovio mjere zaštite kako bi mogao omogućiti, povjerljivost, sigurnost i cjelovitost vaših osobnih podataka. Pristup osobnim podacima ograničen je na zaposlenike koji ih trebaju znati i koji su obučeni po pitanju pravila povjerljivosti.

U slučaju da se radi o komercijalnoj stranici, prikupljanje bankovnih podataka uvijek će se provoditi u skladu s učinkovitim i zakonskim postupcima sigurnog plaćanja: ove mjere mogu se odraziti u kodiranju SSL (napravljenom kako bi podaci bili nečitki drugima) prilikom prikupljanja ili prijenosa povjerljivih podataka. Ovi podaci koristit će se samo za plaćanje putem mreže i neće biti sačuvani.

Michelin osobito pazi da vaši osobni podaci ne budu iskrivljeni, oštećeni i da treće neovlaštene strane njima nemaju pristup.

Kolačići (cookies)

Michelin prikuplja podatke koji se odnose na način na koji koristite naše internet stranice kako bismo posjetiteljima i korisnicima ovih stranica pružili što bolju uslugu putem kolačića koji su zapravo mape koje vaš pretraživač postavlja na vaš tvrdi disk kada posjećujete neku stranicu. Kolačići ne omogućavaju da vas se osobno prepozna. Pohranjeni podaci mogu biti stranice koje ste pregledavali, datum i vrijeme posjeta ili neki drugi podaci o pregledavanju.

Parametre svog pretraživača možete podesiti tako da vas upozori na upozori na prisutnost kolačića te da vi možete odabrati želite li ih prihvatiti ili ne. Parametre svog pretraživača možete podesiti i tako da isključi kolačiće.

Međunarodni prijenos osobnih podataka

Michelin je međunarodna grupacija koja baze podataka ima u raznim zemljama u kojima djeluje. Michelin može prenositi vaše osobne podatke unutar grupacije u jednu od svojih baza podataka ili baza podataka svojih vanjskih suradnika koji se nalaze izvan vaše zemlje boravka.

Budući da zaštita osobnih podataka nije ujednačena na svjetskoj razini, vaše podatke nećemo prenijeti društvima grupacije Michelin ili društvima izvan grupacije Michelin čije je sjedište izvan Europske Unije, osim ako ta društva ne pružaju istu ili sličnu razinu zaštite vaših osobnih podataka onoj koju pruža Michelin.

Za prijenose unutra grupacije Michelin prihvaćena su interna pravila kojima se određuje prijenos podataka prema zemljama Europske Unije. Klikom na "BCRs", saznat ćete detalje tih pravila.

Za prijenos podataka izvan grupacije, pravila su određena ugovorima, a sve ta to kako bi se omogućila zaštita slična onoj u vašoj zemlji boravka.

Interaktivne usluge

Određene internet stranice Michelin sadrže interaktivne funkcije kao što su chat, forum... Vi možete, ako to želite, koristiti ove interaktivne funkcije tako da popunite obrazac upisa. U ovom se obrascu od vas traže neki osobni podaci kao što su ime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte… Ovi osobni podaci prikupljaju se sa svrhom poboljšanja interaktivnih usluga i kako bi se ispunile vaše potrebe.

Korisnici pretplaćeni na ove usluge mogu imati pristup informacijama koje su dali prilikom upisa te promijeniti ili uništiti dane informacije u bilo kojem trenutku.

Maloljetnici

Općenito gledajući Internet stranice Michelin nisu namijenjene maloljetnim osobama koje imaju manje od (18) osamnaest godina. Ako je to vaš slučaj, pozivamo vas da ne predajete osobne informacije bez odobrenja roditelja.

Poveznice prema internet stranicama trećih strana

Internet stranice Michelin mogu sadržavati poveznice prema stranicama trećih strana. Michelin ne kontrolira te stranice te ne može snositi odgovornost za način na koji se oni brinu o povjerljivosti ili za njihov sadržaj. Savjetujemo Vam da pročitate politiku zaštite privatnosti postavljenu na tim stranicama prije korištenja istih ili pružanja osobnih podataka.

Autorska prava i marke

Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

Pristanak na ova pravila

Korištenjem ove stranice vi dajete pristanak na ova pravila. U slučaju da se ne slažete s ovim pravilima, ne koristite ovu stranice i nemojte dati niti jedan osobni podatak.

Dopune

Ova pravila su ažurirana 26. srpanj 2011. Sve izmjene bit će objavljene ovdje i stupit će snagu objavom Zbog toga vas upućujemo da ovu stranicu redovito pregledate.