PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

VODIČ ZA VOŽNJU

MICHELIN zimski pneumatici. Vaša sigurnost je naš prioritet.

Michelin 15 velj 2012

Zimske pneumatike

MICHELIn zimski pneumatici osiguravaju bolje performanse u zimskim uvjetima(1). MICHELIN preporuča opremanje vašeg vozila sa četiri zimska pneumatika, što je potrebno za sigurnu i preciznu vožnju. Čak i pri nižim brzinama, stavljanje zimskih pneumatika samo na dva pogonska kotača učiniti će da vožnja bude neuravnotežena i vjerojatno ćete izgubiti kontrolu. Za optimalnu sveukupnu sigurnost vas i vaših putnika, ugradite četiri zimska pneumatika. To osigurava dobru uravnoteženost vašeg vozila, osjećaj stabilnosti i preciznijeg upravljanja.

Postignite bolje performanse sa MICHELIN zimskim pneumaticima(1).

Bez obzira jesu li vaše zime blage ili ekstremne, morate imati potpuno povjerenje u kvalitetu vaših pneumatika. Vaša sigurnost je naš prioritet. Ponuda MICHELIN zimskih pneumatika će zadovoljiti vaše potrebe i osigurati vašu mobilnost, te u zimi maksimalnu sigurnost na mokrim, snijegom pokrivenim ili zaleđenim cestama.

Savršeno za Europske zime

Označeni sa simbolom 'planine sa tri vrha/pahuljicom', MICHELIN zimski pneumatici su usavršeni da odgovaraju jedinstvenom okruženju vožnje Europskim zimskim cestama. Kada temperature padnu, MICHELIN zimski pneumatici ostaju mekani i dobro prianjanju. To znači da su zaustavni putovi značajno kraći(1) i njihovo superiorno držanje vam pomaže da zadržite kontrolu.

Zimski pneumatici osiguravaju veću sigurnost i performanse

Zimski pneumatici koriste veći udio prirodne gume, s mješavinama silike kako bi se zadržala fleksibilnost u hladnim uvjetima. Na primjer, MICHELIN Alpin pneumatik, koristi mješavinu koja uključuje suncokretovo ulje za bolje držanje na mokrim, snijegom pokrivenim i zaleđenim cestama. Konstruirane za dobre performanse na širokom rasponu hladnih, zimskih površina, ugradnja zimskih pneumatika osigurava puno bolje kočenje, prianjanje i bolju kontrolu nego ljetni ili cjelosezonski pneumatici.

Dobro je znati


Zimski pneumatik je vaš jedini kontakt sa cestom.

Dio pneumatika koji je u kontaktu sa cestom je ekvivalentan veličini vašeg dlana. Kako su pneumatici vaš jedini kontakt s mokrim, snijegom pokrivenim i zaleđenim cestama, odaberite najprikladnije zimske pneumatike za vaše vozilo.

Ugradnja i skidanje

Michelin preporuča da ugradnju, skidanje i balansiranje zimskih pneumatika ostavite stručnjacima. Oni će imati pravu opremu i tehnike koji vam jamče maksimalnu sigurnost.

Oznake pahuljice

Oznake u obliku pahujice na bočnim stranicama MICHELIN zimskih pneumatika, označavaju položaj indikatora trošenja zimskog profila - dodatnona standarni indikator dubine profila od 1,6 mm. Indikator trošenja zimskog profila prikazuje 4 mm duboki profil. radi veće sigurnosti, Michelin preporuča zamjenu vaših zimskih pneumatika kada se dosegne granična dubina profila od 4 mm.

Što imati na umu tijekom zime

Kako temperature padaju, tako pada i tlak. Provjerite tlak kako temperature počnu padati.

Polako preuzmite kontrolu

Kako bi izbjegli okretanje kotača u prazno prilikom kretanja na snijegu, bitno je postepeno ubrzavati.

Kočenja na ledu i snijegu

Pokušajte kočnice postupno zaustaviti blokiranje kotača. Ako su kotači lock up, vozilo će slajd i otići izvan kontrole. Ako se to dogodi, otpustite papučicu kočnice za oporavak trakciju, a zatim koristiti kočenja motorom uz s papučice kočnice.
(1) U usporedbi sa ne-zimskim pneumaticima.

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader