PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Vodič za kupnju

Koji su pravi pneumatici za mene ove zime?

Michelin 22 lis 2012

Koji su pravi pneumatici za mene ove zime?

Kako se približava hladno vrijeme, potrebno je osigurati da je vaš automobil spreman suočiti se s bilo kakvim padavinama i padom temperature. Radi sigurnosti vaše obitelji, jedna od prvih stvari o kojima trebate razmišljati su zimski pneumatici. Ali, znate li razliku između pneumatika sa simbolom "pahuljice i tri planinska vrha" i "M+S" pneumatika? Čitajte dalje.

Kako su vaši pneumatici jedina točka dodira vašeg automobila sa snježnim, zaleđenim ili mokrim cestama, morate odabrati pravilne pneumatike. Samo pneumatici, koji nose simbol pahulje i tri planinska vrha (pahulja unutar planine), testirani su za uporabu u teškim snježnim uvjetima.

Ako želite zimske pneumatike koji su pogodni za široki raspon zimskih uvjeta vožnje, korisno je baciti pogled na pneumatike kao što su oni iz Michelinove serije Alpin. Zimski pneumatici u zimskim uvjetima mogu za pola smanjiti vaš put kočenja, te se bolje prilagođavaju niskim temperaturama od standardnih pneumatika.

Što su "M+S" pneumatici?

“M+S” pneumatici, ili pneumatici za blato i snijeg (Mud and Snow), posebno su konstruirani da poboljšaju performanse vašeg automobila po blatu, te svježem ili otopljenom snijegu. "M+S" se odnosi na profil pneumatika, koji općenito ima čvrste utore i/ili su blokovi profila više razmaknuti od onih na standardnim pneumaticima. Neki "M+S" pneumatici su također cijelo-sezonski pneumatici, pogodni za vožnju tijekom cijele godine, međutim, njihove značajke nisu visoke kao ljetnih pneumatika pri toplom vremenu ili zimskih pneumatika pri hladnom vremenu. Nisu svi M+S pneumatici testirani kao zimski pneumatici. S druge strane, svi zimski pneumatici nose oznaku M+S.

Naputci za pneumatike tijekom zime

Osigurajte da ste vi i vaš automobil pripremljeni za zimu. Osim odabira pravilnih pneumatika, provjerite tlak zraka u njima, jer će on pasti s padom temperature. Proizvođači također preporučuju zamjenu sva 4 pneumatika sa zimskim pneumaticima tako da u teškim uvjetima vožnje imate maksimalnu kontrolu vašeg automobila. Indeks brzine zimskih pneumatika je često niži, tako da obratite pažnju na preporuke proizvođača. Vožnja s pravilnim pneumaticima će ove zime poboljšati držanje ceste, maksimalizirati vašu sigurnost i omogućiti vašem automobilu da vozi u optimalnim uvjetima.

Donio vam je MICHELIN

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader