PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Vodič za kupnju

CITROËN i MICHELIN udružili su snage u izradi ekološki podobnog automobila

Michelin 15 lip 2011

CITROËN i MICHELIN udružili su snage u izradi ekološki podobnog automobila

CITROËN je odlučio razvidi eko model. Rezultat je novi CITROËN C4 predstavljen u lipnju 2010. Za njegovu ekološku podobnost djelomično su zaslužni pneumatici—CITROËN je blisko surađivao s tvrtkom MICHELIN. Pa zašto je novi CITROËN C4 ekološki podoban automobil i kako pneumatici poboljšavaju njegove eko performanse?

Zeleni materijali

Cilj je, od procesa proizvodnje do završnog proizvoda, bio svesti ekološki štetan utjecaj na minimum. Rezultat toga je automobil koji se može 85% reciklirati. Trideset dijelova vozila, uključujući stražnji odbojnik, stranice vrata i koševe blatobrana, izrađeno je od zelenih materijala.

Eko automobil ne bi bio pravi eko automobil bez pneumatika koji osiguravaju uštedu energiju i 6% manju potrošnju goriva. Zato su CITROËN i MICHELIN surađivali. Odabrani su pneumatici MICHELIN ENERGY Saver koji osiguravaju izvanrednu potrošnju i manje emisije ugljik dioksida.

Nova generacija pneumatika za novu generaciju automobila

Pneumatici osiguravaju ujednačene performanse koje smanjuju emisije CO2, osiguravaju veću sigurnosti i traju dulje.

Partnerstvo za bolje performanse


Bliska suradnja između ove dvije marke nije prestala nakon izlaska na tržište novog modela CITROËN C4, nastavila se i nakon toga dok su se ubirali plodovi zajedničkog rada. Analize pokazuju da je ušteđeno preko 30 milijuna litara goriva i spriječena emisija gotovo 72 tisuće tona CO2 u atmosferu. A to sve zahvaljujući odabiru zelenih pneumatika.

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

Članci koje ste vi nedavno pregledali

Još nema nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader