PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

Pneumatici općenito

Izrada pneumatika. bez kompromisa

Michelin 18 svi 2010

Izrada pneumatika

Jedina dodirna točka između ceste i vozila, pneumatik, mora osigurati pravu količinu prianjanja, trakcije, udobnosti, otpornosti, vijeka trajanja, potrošnje goriva i cijene posjedovanja. Bez kompromisa.

Proizvodnja korištenjem strogo kontroliranih postupaka

Proizvodnja pneumatika nije obično istiskivanje gume u kalup. To je složeni postupak koji iziskuje pridavanje puno pažnje detaljima. Mnogi, ako ne i većina, pneumatika izrađuju se ručno pri čemu se jako pazi na kvalitetu. Naš sustav kvalitete, čija se učinkovitost mjeri mnogo puta tijekom samog postupka proizvodnje, primjenjuje se u jednakoj mjeri i jednako strogo u svim našim proizvodnim tvornicama diljem svijeta. To jamči istu razinu kvalitete, neovisno o tome gdje je naš pneumatik proizveden.

Proizvodnja pneumatika je proces koji se stalno unaprjeđuje

Sigurno ste čuli za Michelin "zelene" pneumatike koji osiguravaju uštedu energije i smanjuju potrošnju goriva jer imaju nizak otpor kotrljanja. Mi u tvrtci Michelin trenutno radimo na petoj generaciji zelenih pneumatika. Cilj nam je za dodatnih dva posto smanjiti potrošnju goriva i emisije CO2 za svaku narednu generaciju pneumatika. Mi to smatramo svojevrsnom tihom revolucijom. Revolucijom kojom smo pomogli globalnom smanjenju potrošnje goriva za više od 12 bilijuna litara i izbjegli emisiju 30 milijuna metričkih tona CO2 od 1992.

Michelin stalno radi na smanjenju potrošnje goriva, uz istovremeno zadržavanje vrlo dugog vijeka trajanja, izvrsne kočione performanse na mokrim cestama, visoke razine udobnosti i niske razine buke. Mi znamo da je kvaliteta pneumatika njihova ključna vrijednost.

Pneumatik je složen spoj različitih dijelova

Kvaliteta proizvodnje ovisi o tome kako će ti pojedini dijelovi funkcionirati kao cjelina. Radi se o vrlo naprednom proizvodu za čiju se izradu koriste brojne sirovine. Zapravo, moderni pneumatici sastoje se od više od 200 sastavnih dijelova.

Ti sastavni dijelovi dijele se u pet skupina:
1.  Prirodna guma. Glavni sastojak gazećeg sloja pneumatika.
2.  Sintetička guma. Osnovni element gazećeg sloja na pneumaticima za kombi vozila i vozila 4x4 (s pogonom na sva četiri kotača).
3.  Crni ugljik i silicij. Koriste se kao sredstva za ojačanje kako bi se smanjilo trošenje pneumatika.
4.  Metalne i tekstilne žice. One čine kostur pneumatika i jamče njihovu geometriju i krutost.
5.  Brojne kemijske tvari. One pneumaticima osigurava posebna svojstva poput niskog otpora kotrljanja ili izuzetno dobrog prianjanja na tlo.

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader