PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

High performance

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA I VISOKE PERFORMANSE: MOŽE LI BRAK USPJETI?

Michelin 08 kol 2013

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA I VISOKE PERFORMANSE: MOŽE LI BRAK USPJETI?

Upoznajte najviše seksi paradoks na današnjim cestama: Porsche Cayenne S Hybrid. To je automobil koji može galopirati sa 380 konjskih snaga, ali i laganije kaskati po terenu. Njegove ekološke značajke prihvaća odgovorni 4x4 vozač, smanjujući potrošnju goriva za jednu trećinu. Impresivni podaci u usporedbi s mnogim dizelskim izvedbama koje će rado popiti i 20 l/100 km. Jednako, ovaj elegantni mišićavi hibrid može se pohvaliti niskim CO2 emisijama. Kombiniranje motora visokih performansi i pametnog električkog pogona je svakako dio rješenja.

Ali uz 2 tone ovog automobila koji privlačno drži autocestu, pretjerano zagrijavanje pneumatika postaje problem kako u smislu trošenja, tako i potrošnje goriva, jer profil više prianjanja na površinu ceste. Pogotovo ako se uzme u obzir da se svaki pet spremnik goriva troši na kotrljanje pneumatika koje odaberete. Izazov je bio pronaći idealnu ravnotežu značajki: ubacivanje "zelenog" razmišljanja bez kompromisa što se tiče prave vozačke strasti, izgradnja sigurnosti i preciznosti bez kompromisa u užitku vožnje.

OPIRANJE ZAKONIMA ZNANOSTI

Porscheovi inženjeri su bili jako svjesni izazova s kojim su se suočili. Za Porsche Cayenne S Hybrid, potencijalni problem pregrijavanja pneumatika, što bi utjecalo na ukupne ekološke značajke automobila, zahtijevao je novi način razmišljanja. Zbog toga su se udružili sa svojim dugoročnim partnerom Michelinom, kako bi zajednički došli do rješenja. Rješenje? Genijalno osmišljen pneumatik koji ponovo definira i optimizira 3 osnovne postavke proizvodnje pneumatika: revolucionarna struktura kućišta koja ograničava generiranje topline kako na kontaktnoj površini sa cestom, tako i na bočnim stranicama; jako pouzdana mješavina gume; i specifična tehnika proizvodnje, koja je također jako čuvana tajna. Rezultat? 21% niže CO2 emisije. Odjednom, najprivlačniji hibrid na cesti izgleda još bolje.

ZAJEDNIČKA STRAST…

…je umnogostručena strast. Ovo povijesno udruživanje umova nije ništa novo. Zapravo, od 1960., Porscheovi i Michelinovi timovi u bijelim kutama stoje iza mnogih poboljšanja pneumatika koja su ceste učinila sigurnijim mjestom, pogotovo na visokim brzinama. Njihova intenzivna suradnja u svijetu utrka dugo je bila legendarna, a prijenos naprednih rješenja s trkaće staze na cestu i dalje koristi svakom vozaču. Danas, njihov timski rad je odlučno usmjeren prema sigurnijoj, pametnijoj i jako uzbudljivoj sutrašnjici. Kako ste sretni!

ŠTO NOSI NAJBOLJE OBUČENI PORSCHE

Porsche Cayenne S Hybrid je opremljen s MICHELIN Latitude Sport pneumaticima: oni uključuju remen pod nula stupnjeva s promjenjivim razmakom kako bi se ograničile deformacije profila i omogućila jednolika raspodjela tlaka preko kontaktne površine, što osigurava bolje držanje ceste.

Kako bi pronašli vama najbližeg prodavača, posjetite michelin.com.hr

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader