PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

High performance

0 – 300 - 0 km/h za 21,19 sekundi

Michelin 08 kol 2013

0 – 300 - 0 km/h za 21,19 sekundi

Da citiramo frazu Sir Isaaca Newtona, što ode gore mora pasti dolje. Dakle, kada Koenigsegg Agera R ubrza do 300 km/h za nevjerojatnih 14,53 sekunde, iskusili ste samo polovinu priče. Sada morate nekako usporiti i zaustaviti ovu zvijer.

U treptaju oka, 5 litreni V8 motor, 7 stupanjski mjenjač, sustavi kočenja i pneumatici, svi se kreću u izuzetno izvedenom pokretu. Ubrzavanje i usporavanje bez gubitka kontrole naglo postaje pravi test. Kočenje po ravnom od 300 km/h do nula u samo nekoliko kratkih uzdaha. Ili kako je službeno zabilježeno i potvrđeno Guinnessovom knjigom rekorda, 0 – 300 - 0 km/h za 21,19 sekundi.

LJEPOTA IZUZETNOG

Na ovaj način, 2. rujna 2011., Koenigsegg Agera R je postao najbrži automobil na svijetu. Osnivač ovog proizvođača automobila, Christian von Koenigsegg, ne voli raditi kompromise. Zapravo, uvijek je preferirao inovacije, kako bi izbjegao kompromise. Svaki detalj je bitan, skroz do pneumatika. I kao u slučaju svih automobila iz Koenigsegg garaže, pneumatike proizvodi Michelin.

Naravno, prije postizanja bilo kakvih brzinskih rekorda, trebali su pronaći pneumatik koji bi mogao dokazati svoju sigurnost i sposobnost držanja ceste u najekstremnijim uvjetima – tijekom najsnažnijeg ubrzavanja i s druge strane jednako kratkog usporavanja. Tijekom razvoja, Koenigsegg Agera R je prošao najteži test izdržljivosti u Michelinovom tehnološkom istraživačkom centru u mjestu Ladoux u Francuskoj. Precizno radeći zajedno, pneumatici, napredan ovjes i aerodinamika, svi zajedno doprinose da Agera R u suhim uvjetima postiže silu u zavoju od 1,6 G, a u mokrim uvjetima poboljšano upravljanje. Pneumatici koji se ugrađuju u model Agera R su MICHELIN Pilot Super Sport s indeksom brzine preko 420 km/h, što ih čini najbržim pneumaticima na svijetu. Dobro je znati ako vaš svakodnevni posao uključuje rušenje rekorda.

VOŽEN DA POSTIGNE VISOKE PERFORMANSE

Dan, kada je Robert Serwanski odvezao model Agera R ravno u automobilsku povijest, prikladno je da je to učinio na uzletištu Ängelholm, bivšoj bazi Švedskih zračnih snaga. Uz snagu od 1.115 konja koji vas žele podići u zrak, morate računati na nedostignutu silu držanja vaših pneumatika. Uzevši u obzir dugoročnu suradnju između proizvođača Koenigsegg i Michelin, Serwanski je znao da je u dobrim rukama.

LIJEPA VOŽNJA, OD SAMOG POČETKA

Ova legendarna uglađena vožnja i izvanredna agilnost u zavojima, mogu se djelomično zahvaliti odabiru pneumatika za Koenigsegg Agera R. Za ovu ikonu hiper-automobila, odabrani pneumatik je MICHELIN Pilot Super Sport, poznat po svom izvanrednom držanju, sigurnosti i mogućnosti upravljanja u najekstremnijim uvjetima, što osigurava čisto uživanje u vožnji.

Za više informacija o svijetu pneumatika visokih performansi, posjetite michelin.com.hr

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader