PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

High performance

SUPER AUTOMOBIL, SUPER PNEUMATICI.

Michelin 08 kol 2013

SUPER AUTOMOBIL, SUPER PNEUMATICI.

Sve što može ubrzati otkucaje srca Ferrarijevog zaljubljenika, čini se da je utjelovljeno u modelu Ferrari 599 GTO. Legendarna Ferrarijeva brzina. Klasična Ferrarijeva snaga. To je Ferrari, koji je još privlačniji zbog svoje ograničene serije proizvodnje, frustrirajuće niskih 599 komada. Kako bi zaslužio divljenje zaljubljenika, kao i stručnjaka, ovaj talijanski proizvođač crvene krvi, potrošio je bezbrojne sate za crtaćom pločom, kako bi usavršio svaki detalj.

IZUZETAN DIZAJN

Uvijek je bila namjera stvoriti jako specijalan Ferrari i jako specijalan super automobil. Pokretan stazom divljim V12 6-litrenim motorom, koji isporučuje 670 konjskih snaga pri 8.250 okretaja u minuti, te dosežući maksimalnu brzinu od 335 km/h, bilo je jasno da je izrađen za visoke brzine. Kao i uvijek, potencijalni neprijatelj postizanja ultra visokih brzina, bila je pretjerana masa. Dakle, već graciozan stroj, podvrgnut je radikalnom režimu smanjenja mase na 1.495 kg. Kako bi dosegnuo ovaj magičan broj, Ferrariju je trebalo da njegov partner Michelin napravi čuda. Stoga, 18 intenzivnih mjeseci, Ferrarijevi i Michelinovi inženjeri su radili zajedno kako bi razvili inovativni pneumatik visokih performansi, koji je specifično konstruiran kako bi se model GTO mogao istaknuti, te istovremeno biti lagan na vagi – impresivnih 10 kg sprijeda i 15 kg straga. To je do 10% lakše od drugih pneumatika sličnih dimenzija.

Ferrarijevi vlastiti vozači su odigrali svoju ulogu u testiranju ove nove tehnologije na raznim stazama, uključujući Fiorino i Nardo u Italiji. Sirova snaga nije ništa, ako se ne može kontrolirati,. Izuzetna lakoća ovog revolucionarnog pneumatika, osigurala je dvije dodatne prednosti: smanjenje masa za postizanje više dinamičnih i agilnih performansi, te također smanjenje potrošnje goriva i time CO2 emisija.

RIJETKA RAVNOTEŽA

Konstruiran s rijetkom ravnotežom značajki, uz precizne zahtjeve Ferrarijeve šasije, ovaj pneumatik prenosi dobar glas inženjera, vozača i tehničara koji su ga stvorili. Utrke su rodile pneumatik koji je pomogao odvesti 599 GTO do izvrsnosti, postavljanjem rekordnog vremena kruga na stazi Fiorano, od 1 minute i 24 sekunde. A što je s dobrim vijestima za sve nas smrtnike? Većina istih inspiriranih inženjerskih rješenja, prenesena je na najnovije cestovne pneumatike visokih performansi. Dakle, bez izuzetaka, sada se možemo svi istaknuti.

FERRARIJEV ODABIR VISOKIH PERFORMANSI

Pneumatici koji se ugrađuju na model 599 GTO su MICHELIN Pilot Super Sport. Sa svojom ultra naprednom kombinacijom Twaron remena, Dual Compound profila i Variable Contact Patch 2.0 tehnologije, oni dramatično poboljšavaju kočenje i držanje ceste u najekstremnijim uvjetima vožnje.

Kako bi pronašli vama najbližeg prodavača, posjetite michelin.com.hr

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader