PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

High performance

KAKO NAJBRŽI AUTOMOBIL NA SVIJETU ODABIRE PNEUMATIKE?

Michelin 08 kol 2013

KAKO NAJBRŽI AUTOMOBIL NA SVIJETU ODABIRE PNEUMATIKE?

Kada bi Concorde na poletnoj stazi dosegnuo 400 km/h on bi poletio. Dakle, pri 431 km/h, kako zadržati Bugatti 16.4 Veyron Super Sport na stazi? Sa samo dvije ruke za kontrolu 1.200 konja na kraju stupa upravljača, želite biti sigurni da će kotači ići upravo tamo gdje vi to želite. U tome leži ljepota ovog izuzetnog superautomobila, koji može biti vaš za približno 1,95 milijuna eura. U najzahtjevnijim uvjetima vožnje koji se mogu zamisliti – pri zasljepljujuće visokoj brzini – Bugatti 16.4 Veyron Super Sport drži cestu sa izvanrednom žilavosti, te svom sretnom vozaču nudi zadivljujuću preciznost.

EKSTREMNA BRZINA, EKSTREMNA SIGURNOST

Nije iznenađujuće da najbrži automobil na svijetu koji se može registrirati ima nekoliko tajni. Pogotovo što se tiče tehnologije koja se koristi u pneumaticima koji se lijepe za cestu. Bugattijevi inženjeri su postigli najviše uz pomoć plemenitog čudovišta ispod poklopca motora. Ali kako ga pripitomiti da osigura jednako plemenite performanse? Bilo je jasno da će im za to trebati neuobičajeni pneumatik, stoga su se udružili s inženjerima iz Michelinovog naprednog tehnološkog istraživačkog centra u mjestu Ladoux u Francuskoj. Njihova misija? Pronaći idealan pneumatik za ovaj izuzetan automobil, koji će moći izdržati Veyronovu maksimalnu brzinu. Takav pneumatik će trebati omogućiti optimalne sigurnosne značajke uz superiorno prianjanje, kočenje i upravljanje. Pneumatik, koji će ponovo definirati užitak u vožnji. Pobjednik ovog strateškog odabira, baziran je na kućištu koje se okomito učvršćuje za naplatak, što onemogućuje da se ovo dvoje razdvoji. Ovaj pneumatik ima niski profil za izvrsno upravljanje, dok bočne stranice ostaju fleksibilne za udobnost vožnje.

SVJETSKA POBJEDNIČKA TEHNOLOGIJA

Sa svojih 16 cilindara, 4 turbo punjača i stalnim pogonom na sve kotače, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport je bio spreman uzeti najpoželjniju titulu na svijetu: najbrži automobil na svijetu. Ali bez pneumatika, tko zna koji automobil bi pričao ovu priču? To je najteži test držanja ceste i izdržljivosti, koji je Michelin pneumaticima omogućio da razviju svoju vodeću preciznost i sigurnost, što su performanse koje se mogu pronaći u pneumatiku MICHELIN Pilot Sport. Zapravo, ovaj proizvođač pneumatika je vodeći u svijetu u prijenosu znanja iz najboljeg visoko-oktanskog laboratorija na cestu.

TRENUTAK KOJI JE PROMIJENIO POVIJEST

Dana, 3. srpnja 2010., Bugatti 16.4 Veyron Super Sport, postigao je svjetski brzinski rekord za neki cestovni serijski automobil. Na Volkswagenovoj testnoj stazi u blizini Wolfsburga, za upravljačem ovog automobila, sjedio je službeni Bugattijev vozač, Pierre-Henri Rapha¬nel. Pored staze, s bilježnicama i kronometrima, stajali su predstavnici Njemačke TÜV agencije za standarde i Guinnessove knjige rekorda. Službeno je potvrđeno: 431 km/h.

Za više informacija o svijetu pneumatika visokih performansi, posjetite michelin.com.hr

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader