PNEUMATICIPNEUMATICI SAVJETSAVJET DISTRIBUTERIDISTRIBUTERI

High performance

UMJETNOST UBRZANJA

Michelin 08 kol 2013

UMJETNOST UBRZANJA

Zamislite sami sebe na savršenoj testnoj vožnji. Vi, najnoviji BMW M5 i nekoliko stotina kilometara Europskih najviše fotogeničnih cesta. Nakon toga dolazi najveći izazov, krug na slavnoj stazi Nürburgring. Od njegovog predstavljanja, ovaj BMW M5 je naširoko cijenjen kao limuzina najboljih performansi. Uskoro će te iskusiti zašto.

Vaša startna linija je negdje u šik ulicama Pariza, što bi odobrili dizajneri ovog automobila. Vaš polazak ne prolazi nezamijećen, jer je popraćen promuklom tutnjavom 560 konjskih snaga. U gradskom labirintu, BMW M5 je nevidljivo stvorenje. U trenutku je ovdje, a u drugom je nestao. Pogledi divljenja ostaju malo frustrirani najistaknutijom značajkom ovog automobila visokih performansi: ubrzanjem koje oduzima dah. Do 100 km/h unutar 4,3 sekunde koje mu osigurava V8 M TwinTurbo motor. Kako se postepeno oslobađate gravitacije prijestolnice, uživate u tome kako se M5 elegantno i precizno kreće kroz stani-kreni promet.

TESTIRANJE LJEPOTE

Izvanredan stil BMW-ovog zadnjeg M5 modela odgovara njegovom ultra-sportskom naslijeđu. Ono što potiče da ova ljepota ubrza vaše otkucaje srca je duša inspiriranih inženjerskih rješenja. Putovanje kroz Francusku je idealan način upijanja udobnosti kokpita dok ubrzavate ritam. Ali, kada se nađete u Njemačkoj, 'autobahn' je vaša idealna prilika da osjetite legendarno ubrzanje na djelu. Kako vas sve snažnija G-sila pritišće u vaše sjedalo, s osmjehom otkrivate kako je upravljanje modela M5 precizno i sigurno. Neka vas užitak vožnje dovede do iznenađujućih otkrića. Neka vas znatiželja odvede do epskog kompleksa Nürburgring u Bavarskoj. Ovdje na čuvenoj Nordschleife, ili Sjevernoj stazi, možete isprobati jednake zavoje koji su bili podloga za testiranje modela M5, pogotovo tijekom testiranja njegovih pneumatika. Koliko od njegovih potencijalnih 305 km/h ćete postići?

INSPIRIRANA KOMBINACIJA

Spajanje dizajna i inženjerskih rješenja kako bi se stvorilo nešto posebno, kao što je M5, nije bio lak posao. To je zahtijevalo kombinaciju inspiriranih umova. Što se tiče pneumatika, BMW je usko surađivao s Michelinom na projektu koji je trajao 2 godine. Zajedno, tehničari obje kompanije, fokusirali su se na poboljšanje iskustva vožnje, bazirajući svoj rad na pneumatiku koji se dokazao na trkaćoj stazi, ali i na cesti. Tijekom ovog procesa, proizvedeno je skoro 1.200 prototipnih pneumatika i 1.000 predserijskih pneumatika, koji su testirani na Nordschleife stazi u Njemačkoj i Michelinovim testnim stazama u Ladouxu u Francuskoj. Rezultati su ovdje, kako bi ih svatko mogao iskusiti i pretvorio svoju testnu vožnju iz snova u realnost!

LICENCIRAN DA ODUŠEVI

BMW je odlučio svoj najnoviji model M5 serijski opremati pneumaticima MICHELIN Pilot Super Sport. Uz svoju ultra-naprednu kombinaciju Twaron remena, Dual Compound profila i Variable Contact Patch 2.0 tehnologije, ovaj pneumatik osigurava uzbudljivu vožnju koju je BMW M tražio, osiguravajući precizno upravljanje, sportske značajke i sigurnost.

Kako bi pronašli vama najbližeg prodavača, posjetite michelin.hr

PRONAĐITE ODG. MICHELIN PNEUMATIKE

Preporuku za pneumatike dobivate unosom detalja o vozilu ili veličini pneumatika i vaših potreba.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KUĆA NA KOTAČIMA
Loader